Barangolás Dél-Erdélyben és Délvidéken

HerkulesfürdőIdőpont: 2021.augusztus 12-15. (4 nap/3 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió

Útvonal: Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Szeged-Kiszombor-Nagyszentmiklós- Temesvár-Lugos-Herkulesfürdő-Orsova-Kazán-szoros-Galambóc-Szendrő-Belgrád-Karlóca-Pétervárad-Újvidék-Szabadka-Szeged-Budapest-Veszprém

Idegenvezetés: rádió audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás  NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából és folyamatos utazás  rövid pihenőkkel Nagyszentmiklósra Bartók Béla szülővárosába. A szobor és emléktábla megtekintése után indulás Temesvárra.Városnéző séta keretében ismerkedés Bánát központjával, az 1989-es forradalom városával, mely gyönyörű épületekkel, parkokkal is büszkélkedhet. A szépséges barokk Dóm tér és a szecessziós Opera tér épületeinek megtekintése után látogatás Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Ezután indulás Lugos – Karánsebes érintésével Herkules-fürdőre, a hajdani monarchiabeli üdülőhelyre: vacsora, szállás (2 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás keretében az egykori magyar Al-Duna egyedülálló természeti szépségeit és történelmi emlékeit ismerhetjük meg. Délelőtt hajókirándulás a Kis-kazán és Nagy-kazán szorosba, mely a Duna legvadregényesebb szakasza: a folyó két partját szorosan szegélyező sziklafalak, csodás hegyoldalak, emléktáblák, várromok teszik felejthetetlenné az utazást Európa egyik legszebb, legromantikusabb útszakaszán. A kora délutáni órákban rövid városnézés Orsován, itt volt elrejtve a magyar Szent Korona 1849-1853 között. A Szt. Anna kolostor megtekintése után (ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az orsovai öbölre) indulás az Orsova és Szörényvár között épült Vaskapuhoz, mely a világ legnagyobb vízierőműveinek egyike. Az erőmű megtekintése és múzeumlátogatás (ahol egy maketten látható az erőmű működése) után visszautazás Herkulesfürdőre: vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után indulás Szörényvárra, majd a Vaskapu erőmű Duna-gátján át Romániából Szerbiába. A Vaskapu Nemzeti Park Európa egyik legnagyobb szurdokvölgye, ahol több, mint 100 kilométeren keresztül több száz méter magas hegyek között kanyarog a Duna. A vadregényes tájon  áthaladva érkezés Galambóc történelmi végvárához, mely a Duna áttörés felső végén helyezkedik el és fontos stratégiai erőd volt az Al-Duna-Vaskapu bejáratánál. A galambóci pihenő után utazás Szendrőre és ismerkedés a Duna partján épült hatalmas vízivárral, mely a török időkben fontos végvári szerepet játszott, Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt és itt töltötte Kinizsi Pál utolsó napjait. Ezt követően indulás Belgrádba, vacsora, szállás (1 éj).  Vacsora után gyalogos belvárosi séta.

4. nap: Reggeli után a szerb főváros nevezetességeinek megtekintése következik: a híres nándorfehérvári vár (Kalemegdán erőd) Duna-Száva torkolatánál, Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz is. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Buszos városnézés keretében a színház épülete, Milos fejedelem kútja, királyi palota és parlament megtekintése. Ezt követően rövid pihenő Karlócán, a történelmi hangulatú kisvárosban, majd indulás Újvidékre, a Vajdaság tartományi székhelyére, Szerbia második legnagyobb városába. Ismerkedés a város főbb látnivalóival: városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház, majd a péterváradi vár megtekintése következik, mely a Monarchia egyik legjelentősebb erődje volt, ma múzeum és kedvelt kirándulóhely. A XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a „Duna Gibraltárja”. A késő délutáni órákban érkezés Szabadkára, a vajdasági magyarok kulturális központjába, mely a mai napig gazdag építészeti emlékekkel rendelkezik. A pompás, szecessziós stílusban épült városháza  megtekintését követően hazaindulás rövid pihenőkkel Szeged-Budapest-Veszprém útvonalon. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 84 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

1 ágyas felár: 12.000 Ft/főkazan

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 110 RON/fő + kb. 12 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest-Szeged útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

Utazási tanácsok Erdélybe utazóknak

Utazási tanácsok Szerbiába utazóknak

Nem foglalható.

 


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.