Felvidéki barangolás

locseIdőpont: 2021. június 26-29. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Kassán, 2 éjszaka Poprádon

Ellátás: büféreggeli és fakultatív menüvacsora

Útvonal: Veszprém-Budapest-Ózd-Bánréve-Rozsnyó-Betlér-Krasznahorka–Kassa-Szepeskáptalan-Lőcse-Poprád-Késmárk-Dunajec-Tátralomnic-Ótátrafüred-Csorba-tó-Besztercebánya-Zólyom-Budapest-Veszprém

Idegenvezetés: rádió audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából és utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel Rozsnyóra. Séta a belvárosban, Szlovákia legnagyobb négyzet alakú terén és ismerkedés a város nevezetességeivel: Andrássy Franciska szobra, Rákóczi őrtorony, Szt. Anna templom, Püspöki székesegyház, majd indulás Betlérre. Látogatás a gyönyörűen felújított, Európa Nostra díjas Andrássy vadászkastélyban, melynek belső berendezése eredeti. Séta a kastélyt körülölelő csodálatos angol parkban. Ezt követően Krasznahorkan az Andrássy mauzóleum megtekintése, ahol figyelemre méltó az arany mozaikokból és többfajta márványból készült belső díszítés. A délutáni órákban érkezés Kassára, Kelet-Szlovákia legnagyobb városába. Szállás városközponti szállodában, fakultatív vacsora után gyalogos belvárosi séta Márai Sándor szülőhelyén, a magyar emlékekkel teli gyönyörű városban, mely 2013-ban Európa kulturális fővárosa volt.

2. nap: Reggeli után a városnézés folytatása helyi idegenvezetővel: Szt. Erzsébet Székesegyház (a gótikus építészet egyik legszebb alkotása, II. Rákóczi Ferenc és Bercsényi Miklós nyughelye), Szt. Mihály kápolna, Orbán torony, Színház, Rodostó-ház (a törökországi Rákóczi-ház mása), Márai emlékkiállítás (nyitva tartástól függően). A déli órákban  utazás a Szepesi vár közelében fekvő Szepeshelyre (Szepeskáptalan), a Szepesség egyházi központjába. A maga nemében egyedülálló és mintegy 36 épületből álló egyházi erődítmény fő látnivalói: a középkori püspöki palota, a kéttornyú Szt. Márton katedrális, az óratorony és a kanonok házak. A városka a zsigrai Szentlélek templommal és a szepesi várral – mely a középkorban Magyarország és egyben Közép-Európa legnagyobb vára volt – a Világörökség részét képezi. Ezt követően indulás Lőcsére, Szepes vármegye egykori székhelyére és ismerkedés a „fekete város” nevezetességeivel. A fő téren több gyönyörű épület látható: a Szent Jakab templom (itt található a Felvidék legmagasabb gótikus oltára), a régi árkádos városháza, a középkori női szégyenketrec stb. Az esti órákban érkezés Poprádra, mely a Magas-Tátra kapuja. Fakultatív vacsora, szállás (2 éj).

3. nap: Reggeli után utazás Késmárkra: itt az 1717-ből származó, egyedülálló értékű evangélikus fatemplom, az új, XIX. századi, bizánci stílusban épült evangélikus templom (Thököly Imre mauzóleuma) megtekintése és fotószünet a Thököly várnál. Ezután  indulás a dunajeci áttöréshez, a szlovák-lengyel határra. A folyó szlovák oldalán lévő Vörös-Kolostor megtekintése után tutajozási lehetőség a meseszép Dunajec-szoroson.  A délutáni órákban Tátralomnic érintésével érkezés Ótátrafüredre, a Magas-Tátra kedvelt üdülőhelyére. Fogaskerekűvel kirándulás a Tarajkára, majd innen gyalogosan a Nagy-tarpataki vízeséshez. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. 

4. nap:Reggeli után indulás a Csorba-tóhoz, rövid séta a népszerű szlovák üdülőhelyen, majd hazaindulás az Alacsony-Tátrán keresztül. A déli órákban érkezés Besztercebányára és ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony, Bethlen Gábor háza, Thurzó-Fugger ház stb. Ezt követően indulás Zólyomba: itt séta a városközpontban és a várkastély megtekintése. A város híres szülötte Balassi Bálint, aki műveiben a kor hangulatát és a végvári életet örökítette meg. A vár elődje a XII. században egy meredek sziklaszirten épült, melynek helyére I. Lajos az olasz városi kastélyok mintájára új várat építtetett, mely máig megmaradt eredeti formájában. A kora esti órákban hazautazás a jelzett útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 67.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét. )

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!  2021. március 15-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni). 2021. március 15. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 11.800 Ft/fő

voros-kolostor

Vacsora felár: 11.700 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 60 €/fő

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Bakonygyepes-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest útvonalon.

unescoSzepes vára és a kapcsolódó műemlékek, Lőcse, Késmárk evangélikus fatemplom

Utazás tanácsok Szlovákiába utazóknak

Nem foglalható.


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.