Alpesi tájakon

Neuschwainstein

Időpont:         2023. július 11-14. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás:           légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal:         Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Liezen – Salzkammergut – Salzburg – Berchtesgaden – Kufstein – Innsbruck – Fernpass-hágó – Füssen – Schwangau – Neuschwanstein – Linderhof – Oberammergau – Garmisch Partenkirchen – Innsbruck – Gerlos-hágó – Krimml-vízesés – Grossglockner-hágó – Klagenfurt – Graz – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

Elhelyezés:     3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

1 éjszaka Salzburg közelében,

2 éjszaka Innsbruck környékén

Ellátás:           reggeli és 2 fakultatív vacsora (a 2. és a 3. napon)

Ennek a négynapos programnak külön érdekessége, hogy az útvonalnak egy része nem autópályán, hanem szebbnél szebb magashegyi utakon halad, leghíresebb közülük a Grossglockner. De vadregényes a Gerlos- és a Fernpass-hágó is, nem is szólva Berchtesgadenben a Kehlsteinhaushoz felvezető útról, melyre csak a speciális hegyi buszokkal szabad ráhajtani. Ezek az útvonalak csodálatos panorámát, friss hegyi levegőt kínálnak utasainknak, feledtetve a lassúbb haladást és a viszonylag sok kilométer megtételét

Program:

  1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a salzkammerguti tavakhoz és Bad Aussee érintésével érkezés Hallstattba, melyet nem véletlenül tartanak sokan Ausztria legszebb kisvárosának. Közös séta keretében a gyönyörű főtér és katolikus templom megtekintése, majd Bad Goisern érintésével indulás Bad Ischl Séta az egykori császári üdülőhelyen, ahol Ferenc József császár megismerkedett Sisivel és 60 éven keresztül a nyarat töltötte. Ezt követően utazás a salzkammerguti tavak másik gyöngyszeméhez, a különös és bájos hangulatú St. Wolfgangba, a Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre. Rövid séta és a templom megtekintése után tovább indulás St. Gilgen érintésével Salzburgba. Esti séta Salzburgban, majd szállás a város közelében lévő szállodában. (1 éj).
  1. nap: Reggeli után indulás a berchtesgadeni üdülőparadicsomba, látogatás Hitler egykori vendégházának helyén álló Kehlsteinhausban (Sasfészek). Az 1834 méteren található egy kori nyaralóházhoz helyi speciális buszokkal, valamint a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet felmenni (a program időjárásfüggő). Ezt követően indulás az Inn völgyében található Kufsteinbe, rövid séta a vár alatti óváros középkori hangulatú utcáin, majd utazás Innsbruckba, Tirol tartományi fővárosába: városnéző séta (Hofkirche, Hofburg, Aranytetô, Mária Terézia utca). Szállás Innsbruck környékén, fakultatív vacsora (2 éj).
  1. nap: Reggeli után utazás a Fernpass-hágón át a Füssen melletti bajor mesekastélyokhoz. A XIX. században épült Neuschwanstein kastély megtekintése belülről. A „kastélyok kastélya”, magányos szirtfokon álló csupa torony és bástya épületegyüttes, melynek kapujához meredek út vezet fel. Szintén a XIX. században épült a Hochenschwangau kastély, melyet az eredeti tervek alapján neogótikus stílusban építettek újjá (megtekintése kívülről). Ezt követően indulás Linderhofba, II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához. A kastély termeinek megtekintése után rövid látogatás Oberammergauban, a passiójátékokról és festett házairól híres kisvárosban. Visszautazás a szálláshelyre Garmisch Partenkirchen híres hegyi üdülő- és téli sportközpont érintésével. Szállás, fakultatív vacsora: mint előző nap.
  1. nap: Korai reggeli után indulás a Gerlos-hágón át a Krimml-vízeséshez, az Alpok egyik legbővebb hozamú, három lépcsőből álló természeti csodájához. Az alsó szakasz lábához óriási robajjal beérkező víztömeg a látványával, hangjával és a mindent ellepő vízpermetével csodás élményt nyújt. Ezt követően tovább utazás Európa egyik leglátványosabb hegyi útján, a Großglockner panorámaúton, az Alpok festői csúcsai között. A híres alpesi út 48 km hosszan kanyarog vízesések és gleccserek között. Rövid pihenő 2369 méteres magasságban a Ferenc József magaslatnál, a közel négyezer méter magasba nyúló „Nagy harang”-gal szemben (a program időjárásfüggő). Ezután hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:            115.900 Ft/fő

1 ágyas felár:               27.300 Ft/fő

Vacsora felár:             11.800 Ft/fő

BBP biztosítás:              1.960 Ft/fő

Belépõdíjak:              kb. 100  €/fő  

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsorák költségét.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.