Prága – Karlovy Vary és dél-Csehország kincsei

800px-Karlovy_Vary_Czech

Prága ezeréves történelme során sokféle nevet és díszítőjelzőt kapott csodálóitól. Nevezték Városok Anyjának, Városok Királynőjének, Goethe szerint a világ kőkoronájának drágaköve, s ma is szívesen mondják száztornyú múzeumvárosnak, vagy még találóbban Arany Prágának. Sokszor hasonlították Rómához, Firenzéhez, noha önmagán kívül nem hasonlítható semmihez. A nevek, jelzők és hasonlatok bámulatra és szeretetre vallanak, s Prága meg is érdemli mindkettőt. Valóban csodálatos és szeretetre méltó város.

Időpont: 2023. október 8-11. (4 nap/3 éjszaka)
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Mosonmagyaróvár – Rajka – Lednice – Prága – Karlovy Vary – Hluboká – Český Krumlov – Bécs – Kőszeg – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés: 3 éjszaka Prágában, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás: büféreggeli és fakultatív menüvacsora

Program:

1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Lednicébe: itt látogatás a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar, angol főúri mintára építtetett nyári kastélyában. 1945-ben került állami tulajdonba, ekkor hagyta el az épületet a vár utolsó gazdája. Ezt követően indulás Prágába, séta az Újvárosban (Vigadó, Lőportorony, Vencel tér stb.), majd a szállás elfoglalása (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Tepla-folyó völgyében fekvő Karlovy Vary-ba (Karlsbad), Európa egyik leghíresebb fürdőhelyére. 1370-ben IV. Károly alapította a róla elnevezett várost, ahol jelenleg több mint 300 gyógyvízforrás található. Séta és városnézés (Kollonád, fürdőházak, Mária Magdolna-templom) a szép fekvésű városban, ahol ma is sok pompás épület emlékeztet a Monarchia időszakára. Látogatás a Becherovka Múzeumban kóstolási lehetőséggel (a gyárat Jan Becher építtette 1867-ben, innen indult el a híres likőr szállítása az egész világra), majd visszautazás Prágába. Szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után egész napos városnézés keretében látogatás a prágai várnegyedben (Sztrahovi kolostor, Loreto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska), séta a Kisoldalon (Szt. Miklós-templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere, Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva (a Moldva első állandó hídja, melyet a folyó egyik gázlója fölé emeltek) az Óváros látnivalói következnek (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák, Karolinum, Rudolfinum, stb.). Szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után utazás Dél-Csehországba. Látogatás a hlubokai várkastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. A Moldva felett, festői környezetben épült vár egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Tovább utazás a régió központi városán, České Budejovicén keresztül a dél-cseh városok gyöngyszemeként emlegetett Český Krumlovba. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg grófok egykori várának területén. A XVI. századtól itt tartott medvék – a rózsa mellett – a Rosenberg család jelképévé váltak. A krumlovi várkastély a prágai Hradzsin után Csehország második legnagyobb vára.
Ezt követően hazautazás Ausztrián keresztül rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 109.900 Ft/fő
1 ágyas felár: 27.000 Ft/fő
Vacsora felár: 16.500 Ft/fő
BBP biztosítás: 1.960 Ft/fő
Belépődíjak: kb. 850 CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Karlovy Vary: 12.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 250 CZK/fő (belépődíj a Becherovka Múzeumba, helyszínen fizetendő)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi idegenvezetés díját a prágai várnegyedben, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

 

 

Nem foglalható!