Zakopane-Krakkó-Auschwitz-Wieliczka

krakkó-főtér

Lengyelország történelmi központja a dél-lengyel régió: Malopolska, egyike a kis területű vajdaságoknak, amit jelentős számú népesség és azon turisták tömegei kompenzálnak, akiket a Tátra és Krakkó vonz ebbe a térségbe. Közvetlen szomszédságunk számtalan magyar vonatkozású emlékét őrzi Kis-Lengyelország, hiszen évszázadokon keresztül a Külső-Kárpátok és a Tátra fő hegygerincén húzódó közös határunkon nyílt kapu a Balti-tenger felé, erre vezettek a legfontosabb kereskedelmi útvonalak, az itteni hágókon keltek át a királyi küldöttségek és karavánok is.

Időpont: 2023. október 21-23. (3 nap/2 éjszaka)
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal: Veszprém – Budapest – Besztercebánya – Zakopane – Krakkó – Auschwitz – Wieliczka – Rózsahegy – Besztercebánya – Zólyom – Budapest – Veszprém
Elhelyezés: 2 éjszaka Krakkó belvárosában,
2 csillagos, egyszerű szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás: büféreggeli és fakultatív menüvacsora
Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Az Alacsony- és MagasTátra érintésével a kora délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a lengyel Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka- hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a Magas-Tátrára. Rövid szabadprogram után indulás Krakkóba. Fakultatív vacsora, szállás (2 éj)

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba: itt a koncentrációs tábormúzeum megtekintése. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára (A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott!). Délután városnézés Krakkóban, a lengyel királyok egykori koronázó városában: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem (Lengyelország legősibb egyetemét 1364-ben alapították, így a világ egyik legrégebbi egyetemének számít), Fô tér, Posztócsarnok (a Fő téren található Krakkó egyik legjellegzetesebb épülete, mely XV. századi virágkorában fontoskereskedelmi központ volt), Mária-templom (Krakkó egyik legszebb temploma, melynek legfőbb látványossága a fából készült szárnyas oltár), sárkány szobor (a legenda szerint a Wawel-domb barlangjában élt egy sárkány, aki Krakkó megalapítása előtt ezen a vidéken pusztított). Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítő elemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fô jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. A déli órákban hazaindulás a jelzett útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe az esti órákban.

Részvételi díj: 71.900 Ft/fõ
1 ágyas felár: 8.800 Ft/fõ
Vacsora felár: 7.800 Ft/fõ
BBP biztosítás: 1.470 Ft/fõ
Belépõdíjak: kb. 190 PLN/fõ
Fakultatív kirándulás (minimum 20 fô jelentkezése esetén, irodánkban fizetendő):
– Auschwitz: 12.900 Ft/fõ (Tartalmazza: közlekedés + idegenvezetés+ belépődíj)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív vacsora és a fakultatív program árát.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon. Ingyenes transzfer Szombathelyrôl és Sárvárról.

NEM FOGLALHATÓ!