Csillagtúra Italia közepén tengerparti pihenéssel

dolomitokIdőpont: 2019. szeptember 2-7. (6 nap/5 éj) Idegenvezetés audio készülékkelnyomtatás

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Riminiben, 3 *-os tengerközeli szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora (3 fogásos menü itallal)

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Klagenfurt –Mestre – Bologna – Rimini – San Marino – Assisi – Ravenna – Ferrara – Mestre – Klagenfurt – Szombathely – Sárvár – Jánosháza –Devecser-Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel  a  jelzett útvonalon. Városnézés Bolognaban, az „árkádok városá”-ban, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriási harangtornyok, a középkori templomépítészet remekművei emlékeztetnek a város egykori  gazdagságára.

2. nap: Reggeli után séta és szabadprogram Riminiben, vagy fürdési lehetőség. Délután látogatás a világ egyik legkisebb és legrégebbi romantikus hegyi köztársaságában: San Marinoban, mely máig megőrizte független államiságát. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. Ezt követően indulás a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo városkába, ahol a Katedrális és Fellegvár megtekintése következik. A kora esti órákban visszautazás Riminibe, fakultatív vacsora, szállás.

3. nap: Pihenés, fürdés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Assisibe, Szt. Ferenc és Szt. Klára városába. Látogatás a Szt. Klára bazilikában, ahol a Ferences rend női ágának alapítója, Szt. Klára és testvére, Szt. Ágnes nyugszik. Ezután a hangulatos óvároson keresztül séta a Szt. Ferenc bazilikához, melynek kriptájában található Ferenc testvér sírja, felső templomát pedig Giotto- több, mint húsz képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló-nagyszerű freskósorozata díszíti. Ezt követően látogatás a Santa Maria Degli Angeli Bazilikában, mely Szt. Ferenc kedvelt tartózkodási helye-a Porciunkula kápolna-fölé épült.
A kora esti órákban visszautazás Riminibe, fakultatív vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás Ravennába, a mozaikok városába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: hangulatos fő tér, Velencei palota, Dante síremléke, St. Apollinare bazilika a világhírű bizánci mozaikokkal majd látogatás a Római Birodalom utolsó uralkodója , Galla Placidia császárnő sírjánál és a San Vitale templomban. Délután szabadprogram, fürdés.
Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Rimini közelében lévő Mini Italia-ba, ahol Olaszország nevezetességeinek kicsinyített másait tekinthetjük meg. Összesen 270 híres olasz és európai épület miniatűr másolata található 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, így a látogatók átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Canal Grande kicsinyített másán. Ezeken kívül hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye.  Az óváros nevezetességeink megtekintése kívülről (Castello Estense, dóm), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 99 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós-audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2019. április 5-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2017-ben és/vagy 2018-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2019. április 5. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 21 500 Ft/fő Venice1

Vacsora felár: 21 500 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 2 700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 40 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 

San Marino – San Leo: ingyenes
Assisi: 6 900 Ft/fő + kb. 5 €/fő
Ravenna: 3 300 Ft/fő + kb. 12 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Ravenna, Assisi, Ferrara

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.