Albánia, az ellentétek országa

Berat1Időpont: 2020 szeptember 8-13. (6 nap/5 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban,
1 éjszaka Szkopjéban 3*-os szállodában,
3 éjszaka Durresben 4 *-os szállodában,
1 éjszaka Zlatiborban 4*-os szállodában

Ellátás:
büféreggeli és 4 büfévacsora

Útvonal:Veszprém – Dunaföldvár – Tompa – Szabadka – Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Ohrid – Elbasan – Durres – Berat  – Kruja – Tirana – Shkodra – Podgorica – Morača –Mojkovac – Zlatibor – Uzice – Újvidék – Tompa – Dunaföldvár – Veszprém nyomtatás

Program:

1. nap: Indulás 4 órakor Veszprémből az OMV benzinkút pakolójából. Utazás rövid pihenőkkel Szerbián át, Szabadka-Újvidék-Belgrád-Nis útvonalon Szkopjéba. Útközben a szerb főváros – Belgrád – fő nevezetességének, a Duna-Száva torkolatánál fekvő, híres nándorfehérvári vár (Kalemegdán erőd) megtekintése. A délutáni órákban továbbutazás Szkopjéba, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Teréz Anya szülővárosában, Szkopjéban: Kale erőd várfala és bástyái, öreg híd, óváros. A város melletti Vodno-hegyen található a 66 m magas Millenniumi kereszt, mely a Balkán legmagasabb keresztje. Ezután indulás Macedónia csodálatos hegyvidéki tájain keresztül Ohridba. Az azonos nevű tó partján álló város a Világörökségi listán szerepel és évszázadokon át az ortodox egyház egyik központja volt. A XVII. században Ohridot a „szláv Jeruzsálem”-ként is emlegették, a város jelképe a X. századi fellegvár. A Szt. Szófia székesegyház megtekintése után az Ohridi-tó partján utazás Albániába. Vacsora szállás Durresben (3 éj). Durres: Albánia legnagyobb kikötővárosa, legszebben kiépített, legkedveltebb üdülőhelye lassan mélyülő tengerparttal. Látnivalók: amfiteatrum, régészeti múzeum és tengerparti sétány.

3. nap: Reggeli után kirándulás Beratba, Albánia legszebb városába, mely 2008-ban felkerült a Világörökségek listájára. Lenyűgöző látvány az „1000 ablakos múzeumváros”-ban, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézés keretében a vár, az Onufri ikonmúzeum, a középkori városközpont és a festői Mangalem negyed megtekintése. A délutáni órákban visszautazás Durresbe: szabadprogram, fürdési lehetőség, vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után utazás Krujába, Szkander bég szülővárosába. A hegyoldalba épült város és vár méltán viseli az „Adria erkélye” megtisztelő nevet. Látogatás a várban: Szkander bég múzeum, néprajzi kiállítás, majd séta a kicsiny óvárosban és vásárlási lehetőség a bazárban. Ezt követően indulás Tiranába, Albánia félmillió lakosú fővárosába, mely a Dajti-hegy lábánál fekszik, kb. 40 km-re a tengertől. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedés a nevezetességekkel: Szkander bég tér, Hősök bulvárja, a Piramis (Enver Hodzsa volt múzeuma), Nemzeti Múzeum, Ethem Bey mecsete, Óratorony stb. Visszautazás Durresbe: vacsora, szállás.

5. nap: Reggeli után indulás Lezhába, itt Szkander bég mauzóleumának megtekintése. Ezt követően utazás Shkodrába, melynek neve „szent domb”-ot jelent és az albán katolicizmus központja. Nevezetességei: Szt. István székesegyház (Albánia legnagyobb katolikus székesegyháza), Albánia legnagyobb mecsetje, török kori Mesi híd, Shkodrai-tó (Európa egyik legnagyobb természetes tava, melynek 1/3-a Albániához, 2/3-a pedig Montenegróhoz tartozik). Shkodra után búcsú Albániától és utazás Podgorica (Montenegró 200 000 lakosú fővárosa) érintésével Moračaba. Itt a kolostor megtekintése, mely Montenegró talán legszebb középkori építménye (a XIII. századi templom gyönyörű freskókkal és ikonokkal van díszítve). Ezt követően utazás Mojkovac érintésével Zlatiborba: vacsora, szállás Zlatibor környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után indulás Újvidékre (Novi Sad), rövid városnézés a Vajdaság tartományi székhelyén: városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és péterváradi vár, mely a Monarchia egyik legjelentősebb erődje volt. Ezt követően hazaindulás Tompa-Dunaföldvár útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 116.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást félpanzióval (5 reggeli és 4 vacsora), az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY:   2020. április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 29.500 Ft/főapollonia

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 25 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

unesco  Ohrid, Berat

Utazás tanácsok Macedóniába utazóknak

Utazás tanácsok Albániába utazóknak

Utazás tanácsok Montenegróba utazóknak

Nem foglalható!


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.