Albánia, az ellentétek országa

Berat1Időpont: 2020 szeptember 8-13. (6 nap/5 éjszaka)Idegenvezetés audio készülékkel

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban,
1 éjszaka Szkopjéban 3*-os szállodában,
3 éjszaka Durresben 4 *-os szállodában,
1 éjszaka Zlatiborban 4*-os szállodában

Ellátás:
büféreggeli és 4 büfévacsora

Útvonal:Veszprém – Dunaföldvár – Tompa – Szabadka – Újvidék – Belgrád – Nis – Skopje – Ohrid – Elbasan – Durres – Berat  – Kruja – Tirana – Shkodra – Podgorica – Morača –Mojkovac – Zlatibor – Uzice – Újvidék – Tompa – Dunaföldvár – Veszprém nyomtatás

Program:

1. nap: Indulás 4 órakor Veszprémből az OMV benzinkút pakolójából. Utazás rövid pihenőkkel Szerbián át, Szabadka-Újvidék-Belgrád-Nis útvonalon Szkopjéba. Útközben a szerb főváros – Belgrád – fő nevezetességének, a Duna-Száva torkolatánál fekvő, híres nándorfehérvári vár (Kalemegdán erőd) megtekintése. A délutáni órákban továbbutazás Szkopjéba, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után városnézés Teréz Anya szülővárosában, Szkopjéban: Kale erőd várfala és bástyái, öreg híd, óváros. A város melletti Vodno-hegyen található a 66 m magas Millenniumi kereszt, mely a Balkán legmagasabb keresztje. Ezután indulás Macedónia csodálatos hegyvidéki tájain keresztül Ohridba. Az azonos nevű tó partján álló város a Világörökségi listán szerepel és évszázadokon át az ortodox egyház egyik központja volt. A XVII. században Ohridot a „szláv Jeruzsálem”-ként is emlegették, a város jelképe a X. századi fellegvár. A Szt. Szófia székesegyház megtekintése után az Ohridi-tó partján utazás Albániába. Vacsora szállás Durresben (3 éj). Durres: Albánia legnagyobb kikötővárosa, legszebben kiépített, legkedveltebb üdülőhelye lassan mélyülő tengerparttal. Látnivalók: amfiteatrum, régészeti múzeum és tengerparti sétány.

3. nap: Reggeli után kirándulás Beratba, Albánia legszebb városába, mely 2008-ban felkerült a Világörökségek listájára. Lenyűgöző látvány az „1000 ablakos múzeumváros”-ban, a meredek hegyoldalban egymás fölé épült házak panorámája. Városnézés keretében a vár, az Onufri ikonmúzeum, a középkori városközpont és a festői Mangalem negyed megtekintése. A délutáni órákban visszautazás Durresbe: szabadprogram, fürdési lehetőség, vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után utazás Krujába, Szkander bég szülővárosába. A hegyoldalba épült város és vár méltán viseli az „Adria erkélye” megtisztelő nevet. Látogatás a várban: Szkander bég múzeum, néprajzi kiállítás, majd séta a kicsiny óvárosban és vásárlási lehetőség a bazárban. Ezt követően indulás Tiranába, Albánia félmillió lakosú fővárosába, mely a Dajti-hegy lábánál fekszik, kb. 40 km-re a tengertől. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedés a nevezetességekkel: Szkander bég tér, Hősök bulvárja, a Piramis (Enver Hodzsa volt múzeuma), Nemzeti Múzeum, Ethem Bey mecsete, Óratorony stb. Visszautazás Durresbe: vacsora, szállás.

5. nap: Reggeli után indulás Lezhába, itt Szkander bég mauzóleumának megtekintése. Ezt követően utazás Shkodrába, melynek neve „szent domb”-ot jelent és az albán katolicizmus központja. Nevezetességei: Szt. István székesegyház (Albánia legnagyobb katolikus székesegyháza), Albánia legnagyobb mecsetje, török kori Mesi híd, Shkodrai-tó (Európa egyik legnagyobb természetes tava, melynek 1/3-a Albániához, 2/3-a pedig Montenegróhoz tartozik). Shkodra után búcsú Albániától és utazás Podgorica (Montenegró 200 000 lakosú fővárosa) érintésével Moračaba. Itt a kolostor megtekintése, mely Montenegró talán legszebb középkori építménye (a XIII. századi templom gyönyörű freskókkal és ikonokkal van díszítve). Ezt követően utazás Mojkovac érintésével Zlatiborba: vacsora, szállás Zlatibor környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után indulás Újvidékre (Novi Sad), rövid városnézés a Vajdaság tartományi székhelyén: városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és péterváradi vár, mely a Monarchia egyik legjelentősebb erődje volt. Ezt követően hazaindulás Tompa-Dunaföldvár útvonalon, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 116.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást félpanzióval (5 reggeli és 4 vacsora), az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY:   2020. április 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2018-ban és/vagy 2019-ben irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2020. április 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 29.500 Ft/főapollonia

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 25 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

unesco  Ohrid, Berat

Utazás tanácsok Macedóniába utazóknak

Utazás tanácsok Albániába utazóknak

Utazás tanácsok Montenegróba utazóknak

Jelentkezés az utazásra: Albánia, az ellentétek országa 2020.09.08-13. (félpanzió)

 

Ellenőrzés


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.