Alpesi tájakon

Neuschwainstein

Időpont: 2021. július 8-11. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Salzburg közelében, 2 éjszaka Innsbruck környékén

Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Liezen – Salzkammergut – Salzburg – Berchtesgaden – Kufstein – Innsbruck – Fernpass-hágó –Füssen – Neuschwanstein – Linderhof – Oberammergau – Garmisch Partenkirchen –Innsbruck – Gerlos-hágó – Krimml-vízesés – Grossglockner-hágó – Klagenfurt – Graz –Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser –Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás   NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a salzkammerguti tavakhoz és Bad Aussee érintésével érkezés Hallstattba, melyet nem véletlenül tartanak sokan Ausztria legszebb kisvárosának. Közös séta keretében a gyönyörű főtér és katolikus templom megtekintése, majd Bad Goisern érintésével indulás Bad Ischlbe. Séta az egykori császári üdülőhelyen, ahol Ferenc József császár megismerkedett Sisivel és 60 éven keresztül a nyarat töltötte. Ezt követően utazás a salzkammerguti tavak másik gyöngyszeméhez, a különös és bájos hangulatú St. Wolfgangba, a Wolfgangsee partján álló világhírű üdülőhelyre. Rövid séta és a templom megtekintése után továbbindulás St. Gilgen érintésével Salzburgba. Esti séta Salzburgban, szállás a város közelében lévő szállodában (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás a berchtesgadeni üdülőparadicsomba, látogatás Hitler egykori vendégházának helyén álló Kehlsteinhausban (Sasfészek). Az 1834 méteren található egykori nyaralóházhoz helyi speciális buszokkal, valamint a hegy belsejében közlekedő lifttel lehet felmenni (a program időjárásfüggő). Ezt követően indulás az Inn völgyében található Kufsteinbe, rövid séta a vár alatti óváros középkori hangulatú utcáin, majd indulás Innsbruckba, Tirol tartományi fővárosába: városnéző séta (Hofkirche, Hofburg, Aranytető, Mária Terézia utca). Szállás Innsbruck környékén, fakultatív vacsora (2 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a Fernpass-hágón át a Füssen melletti bajor mesekastélyokhoz. A XIX. században épült Neuschwanstein kastély megtekintése belülről. A “kastélyok kastélya”, magányos szirtfokon álló csupa torony és bástya épületegyüttes, melynek kapujához meredek út vezet fel. Szintén a XIX. században épült a Hochenschwangau kastély, melyet az eredeti tervek alapján neogótikus stílusban építettek újjá (megtekintése kívülről). Ezt követően indulás Linderhofba, II. Lajos egyetlen befejezett kastélyához. A kastély termeinek megtekintése után rövid látogatás Oberammergauban, a passiójátékokról és festett házairól híres kisvárosban. Visszautazás a szálláshelyre Garmisch Partenkirchen híres hegyi üdülő- és téli sportközpont érintésével. Szállás, fakultatív vacsora: mint előző nap.

4. nap: Korai reggeli után indulás a Gerlos-hágón át a Krimml-vízeséshez, az Alpok egyik legbővebb hozamú, három lépcsőből álló természeti csodájához. Az alsó szakasz lábához óriási robajjal beérkező víztömeg a látványával, hangjával és a mindent ellepő vízpermetével csodás élményt nyújt. Ezt követően továbbutazás Európa egyik leglátványosabb hegyi útján, a Großglockner panorámaúton, az Alpok festői csúcsai között. A híres alpesi út 48 km hosszan kanyarog vízesések és gleccserek között. Rövid pihenő 2369 méteres magasságban a Ferenc József magaslatnál, a közel négyezer méter magasba nyúló „Nagy harang”-gal szemben (a program időjárásfüggő). Ezután hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 79.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a 2 fakultatív vacsora (a 2. és a 3. napon) költségét).

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 8.800 Ft/fő (2 vacsora)Salzburg

1 ágyas felár: 18.300 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 80 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco  Salzburg, Hallstatt, Salzkammergut

Utazás tanácsok Ausztriába utazóknak

Nem foglalható.


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.