A rejtélyes Bosznia felfedezése

Mostar

Időpont: 2021. augusztus 6-9. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban,
2 éjszaka Medjugorjéban B kategóriás panzióban
1 éjszaka Szarajevóban, 3 csillagos szállodában

Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém–Tapolca-Keszthely–Marcali–Nagyatád–Barcs–Daruvár–Banja Luka–Jajce–Medjugorje–Kravice–Počitelj–Blagaj–Mostar–Medjugorje–Konjic–Szarajevó–Visoko–Zenica–Eszék–Mohács–Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a Vrbas-folyó gyönyörű, kanyonokkal tarkított völgyén át Jajce városába. A város jelképe a 23 méter magas vízesés, melynek szépsége magát Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette, aki “Jajcei vízesés” címmel festette meg a tájat. A közelben láthatóak a Pliva-folyóra épített vízimalmok is, melyeket Bosznia nemzeti emlékműveiként tartanak számon. Ezt követően továbbutazás dél felé, fakultatív vacsora és szállás Medjugorjéban (2 éj).

2. nap: Reggeli után séta Medjugorje városában, mely az 1981. évi Szűz Mária jelenés óta lett ismert zarándokhely. Az elmúlt 20 évben ide látogató több millió turista békét és megnyugvást talált ezen a helyen. Fakultatív programként a kegytemplom és környékének megtekintése. Ezt követően utazás a festői szépségű természeti látványossághoz, a Kravice vízeséshez. Fotószünet a 25 méter magas és közel 120 méter széles zuhatagnál. Továbbutazás a keleties hangulatú, ősi muszlim városba, Počiteljbe, séta a hangulatos kis utcákon (Hadzsi Ali mecset a medreszével, középkori várrom). A látogatást követően indulás a Buna partján épült Blagajba. A város legfőbb nevezetessége a Buna forrásánál, csodálatos természeti környezetben, táncoló dervisek által alapított kolostor (Tekija). A folyó partján sétálva bepillantást nyerhetünk a hagyományos oszmán kori építészet emlékeibe, ilyen a Velagić-ház és a hozzá tartozó vízimalom (kívülről). Ezután indulás Mostarba: séta a gyönyörű, törökös hangulatú városban, a jellegzetes bazárral szegélyezett utcákon. A város a mai napig etnikailag megosztott, a folyó egyik partján jellemzően bosnyákok, a másik parton pedig horvátok élnek: a víz fölött átívelő, újjáépített Öreg híd (Stari most) ma része az UNESCO világörökségének. A séta végén a Muslibegović ház megtekintése. Szabadprogram Mostarban majd visszautazás a szálláshelyre és fakultatív vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás a Neretva vadregényes völgyét követve a folyó partján elterülő Konjic város érintésével, amelynek jelképét, az Öreg hidat csak 2009-ben nyitották meg ismét. Ezt követően továbbutazás Szarajevóba és gyalogos belvárosi séta keretében ismerkedés a bosnyák főváros középkori török és monarchiás nevezetességeivel: Városháza, Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszíne, a Baščaršijában a sok törökös emlék (a Gázi Huszrev bég dzsámi, medresze, Sebilj, stb.), majd látogatás a Régi szerb templomban és a hozzá tartozó értékes ikonmúzeumban. Szabadidő, szállás és fakultatív vacsora a fővárosban (1 éj).

4. nap: Reggeli után utazás a Visoko melletti rejtélyes boszniai piramisokhoz. Dr. Semir Osmanagić amatőr régész nemrég közzétett hipotézise szerint a sűrű növényzettel borított, szabályos piramis alakú hegyeket nem a természet hozta létre, hanem ember alkotta piramisok. Az általa a völgyben talált 7 hegy közül néhánynak már nevet is adott, közülük a leghíresebb a 220 méter magas Nap piramis. A régész elmélete szerint a piramisokat alagutak kötik össze és a közelben már egy földalatti járat feltárása folyik: látogatás az eddigi feltárások helyszínén. Ezt követően hazautazás, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges! A belépéshez használt úti okmánynak az országból való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

 

Részvételi díj: 65.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 9.300 Ft/fő – 3 vacsora

1 ágyas felár: 11.700 Ft/fő

BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 45 €/fő

Csatlakozási lehetőség: Veszprém-Tapolca-Keszthely-Marcali-Nagyatád
Leszállási lehetőség: Mohács-Szekszárd-Siófok-Veszprém

Ingyenes transzfer Szombathelyről és Sárvárról minimum 4 fő jelentkezése esetén.

 Mostar 

Utazási tanácsok Bosznia-Hercegovinába utazóknak

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.