Prága-Karlovy Vary és dél Csehország kincsei

800px-Karlovy_Vary_CzechIdőpont:         2022.június 22-26. (5 nap/4 éjszaka)

Utazás:           légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal:         Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Mosonmagyaróvár – Rajka –  Lednice – Prága – Karlovy Vary – Hluboká – České Budejovice – Český Krumlov – Telč –Bécs – Kôszeg – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

 

Elhelyezés:     3 csillagos szállodákban,

2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

3 éjszaka Prágában,

1 éjszaka České Budejovice környékén

Ellátás:           büféreggeli (fakultatív menüvacsora)

 

Prága ezeréves történelme során sokféle nevet és díszítőjelzőt kapott csodálóitól. Nevezték Városok Anyjának, Városok Királynőjének, Goethe szerint a világ kőkoronájának drágaköve, s ma is szívesen mondják száztornyú múzeumvárosnak, vagy még találóbban Arany Prágának. Sokszor hasonlították Rómához, Firenzéhez, noha önmagán kívül nem hasonlítható semmihez. A nevek, jelzők és hasonlatok bámulatra és szeretetre vallanak, s Prága meg is érdemli mindkettőt. Valóban csodálatos és szeretetre méltó város.

 

Program:

 

  1. nap: Indulás 5 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Lednicébe: itt látogatás a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori pazar, angol főúri  mintára építtetett nyári kastélyában. 1945-ben került állami tulajdonba, ekkor hagyta el az épületet a vár utolsó gazdája. Ezt követően indulás Prágába, séta az Újvárosban (Vigadó,Lőportorony, Vencel tér stb.), majd a szállás elfoglalása (3 éj).

 

  1. nap: Reggeli után egész napos városnézés keretében látogatás a prágai várnegyedben (Sztrahovi kolostor, Loreto-templom, Szt. Vitus-székesegyház, királyi palota, Szt. György-bazilika, Arany utcácska), séta a Kisoldalon (Szt. Miklós-templom, Kisoldali főtér, Máltai lovagok tere,  Kampa-sziget), majd a város legnevezetesebb hídján, a Károly hídon áthaladva (a Moldva első állandó hídja, melyet a folyó egyik gázlója fölé emeltek) az Óváros látnivalói következnek (Klementinum, Óvárosi főtér, Zsinagógák, Karolinum, Rudolfinum, stb.).  Szállás: mint előző nap.

 

 

  1. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás a Tepla-folyó völgyében fekvő Karlovy   Vary-ba (Karlsbad), Európa egyik leghíresebb fürdőhelyére. 1370-ben IV. Károly alapította a róla elnevezett várost, ahol jelenleg több mint 300 gyógyvízforrás található. Séta és  városnézés (Kollonád, fürdôházak, Mária Magdolna-templom) a szép fekvésű városban, ahol ma is sok pompás épület emlékeztet a Monarchia időszakára. Látogatás a Becherovka Múzeumban kóstolási lehetőséggel (a gyárat Jan Becher építtette 1867- ben, innen indult el a híres likőr szállítása az egész világra), majd visszautazás Prágába. Szállás: mint előző nap.

 

  1. nap: Reggeli után séta, szabad program Prága belvárosában, majd a déli órákban utazás Dél-  Csehországba. Látogatás a hlubokai kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. A Moldva felett, festői környezetben épült vár egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Továbbutazás a közeli České Budejovicébe és séta Európa egyik legszebb, pontosan négyzet alakú fôterén, majd fakultatív vacsora egy tradicionális cseh sörözőben. České Budejovice régóta ismert a  jó söréről, amit a XIII. század óta főznek. A legnagyobb serfőzde az 1895-ben alapított  Budejovicky Pivovar (Budvar). Szállás České Budejovice környékén (1 éj)

 

  1. nap: Reggeli után ismerkedés a cseh városok gyöngyszemével, Český Krumlovval. Séta a Moldva kanyarulata által ölelt festői, ódon hangulatú belvárosban és a Schwarzenberg grófok egykori várának megtekintése. A XVI. századtól medvéket is tartottak a vár területén, mely – a rózsa mellett – a Rosenberg család jelképe volt. A prágai Hradzsin után a krumlovi  várkastély Csehország második legnagyobb vára. Ezt követően továbbutazás Telč-be: séta az árkádos házakkal övezett híres reneszánsz főtéren. 1992-ben a történelmi városközpontot az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Hazautazás Ausztrián keresztül rövid  pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj:            87 900 Ft/fő

1 ágyas felár:             29 000 Ft/fő

Vacsora felár:           22 000 Ft/fő

BBP biztosítás:          2 300 Ft/fő

Belépődíjak:              1 220 CZK/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Karlovy Vary: 9 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 210 CZK/fő (belépődíj a Becherovka Múzeumba)

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi idegenvezetés díját a prágai várnegyedben, a fakultatív vacsora és a fakultatív kirándulás költségeit.

 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

 

NEM FOGLALHATÓ!