Székelyföld gyöngyszemei – Pünkösd Erdélyben – csíksomlyói búcsú

csiksomlyoIdőpont: 2021. május 20-24.  (5 nap/4 éjszaka) Pünkösd

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 1 éjszaka panzióban, 3 éjszaka vendégházban 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (bőséges reggeli és háromfogásos menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Budapest-Ártánd/Bors-Nagyvárad-Kolozsvár-Marosvásárhely-Parajd- Csíksomlyó-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Gyimesbükk-Székelyudvarhely-Segesvár- Ákosfalva-Nagyvárad-Veszprém

Idegenvezetés: rádió audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Budapest- Ártánd útvonalon Nagyváradra és ismerkedés a város nevezetességeivel (püspöki székesegyház, kanonok sor, belváros: Szt. László tér, Bremer tér fontosabb épületei, Szigligeti színház, sétáló utca, „Holnaposok”szoborcsoport stb.). Ezt követően továbbutazás Király-hágóra: itt rövid pihenő majd a Bánffyhunyad-i Árpád-kori református templom megtekintése kívülről. Az esti órákban érkezés a Kolozsvár közeli magyar panzióba: vacsora, szállás. (1 éj)

2. nap: Reggeli után indulás Kolozsvárra. Ismerkedés a „kincses” város nevezetességeivel: Szt. Mihály templom, Fő tér palotái és nevezetes épületei, Mátyás király lovasszobra és szűlőháza. Ezt követően utazás Marosvásárhelyre, a legnagyobb székely városba: itt a Kultúrpalota és képtár   megtekintése után rövid szabadidő. A kora délutáni órákban indulás Parajd (sóbánya látogatás) – Korond (kirakodóvásár) – Farkaslaka (Tamási Áron sírja, Trianoni emlékmű) érintésével a Székelyudvarhely közeli vendégházba. Vacsora, szállás (3 éj).

3. nap: Reggeli után utazás Csíkszeredára. Fakultatív részvétel a csíksomlyói búcsún, a hálaadó körmeneten és a szabadtéri szentmisén, a világ magyarságának mára egyik legfontosabbá vált rendezvényén. A késő délutáni órákban kb. 17 óra körül visszautazás a szálláshelyre Tolvajos-tető (Hármas kereszt emlékmű) és Székelyudvarhely (rövid ismerkedő séta a „legmagyarabb” városban) útvonalon. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás a Gyimesekbe, útközben Máréfalván fotószünet a híres székelykapunál. Gyimesbükkön a Rákóczi vár, Ezeréves határ, 30-as őrház, Kontumáczi emlékhely megtekintése, majd utazás Madéfalva (veszedelem emlékmű) – Gyergyószentmiklós Pongrác tető útvonalon a Gyilkos-tóhoz és  Békás-szoroshoz. Séta a tónál és a szorosban, majd visszautazás a zeteváraljai víztározó érintésével a szálláshelyre: vacsora, szállás.

5. nap: Reggeli után utazás Fehéregyháza (fotószünet a Petőfi emlékhelynél) érintésével Segesvárra. Ismerkedés az ősi szász település nevezetességeivel, majd hazaindulás. Útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség Kőrösfőn. Érkezés Nagyvárad-Budapest útvonalon az esti órákban Veszprémbe.

Részvételi díj: 76 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást és a belépődíjakat.)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!  2021. március 15-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni). 2021. március 15. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 9 800 Ft/fő

BBP biztosítás: 2 250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 3 000 Ft/fő (kb. 40 RON/fő)

Ingyenes fel- és leszállási lehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Bakonygyepes-Veszprém-Várpalota-Székesfehérvár-Budapest útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges!

unesco   Segesvár

Utazási tanácsok Erdélybe utazóknak

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.