Dalmácia és Montenegro mesés tájain

hercegnoviIdőpont: 2021. szeptember 19-25. (7 nap/6 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
1 éjszaka Medjugorjéban B kategóriás panzióban,
3 éjszaka Montenegroban, 3 csillagos tengerközeli üdülőfaluban,
2 éjszaka Sibenik környékén, tengerközeli szállodában

Ellátás:
 félpanzió

Útvonal: Veszprém – Tapolca – Keszthely – Barcs – Daruvár – Banja Luka – Mostar – Medjugorje – Neum – Dubrovnik – Budva – Sveti Stefan – Kotor – Makarska – Split – Trogir – Krka – Plitvice – Karlovac – Zágráb – Keszthely – Tapolca – Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel  Idegenvezetés audio készülékkel

  nyomtatás  NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás 4 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a turisták által kevésbé ismert, de biztonságos boszniai tájakon, a Neretva-folyó vadregényes völgyét követve Mostarba, melynek újjáépített hídja ma a megbékélés szimbóluma. Séta a gyönyörű, törökök alapította városban, a jellegzetes muszlim utcákon. A kora esti órákban érkezés Medjugorjéba: vacsora, szállás (1 éj). Az érkezési időtől és a nyitva tartástól függően a kegytemplom fakultatív megtekintése.

2. nap: Reggeli után indulás Dubrovnikba, mely a horvát tengerpart legfestőibb, legvonzóbb műemlékegyüttese, az Adria „gyöngyszeme”. Városnézés az Óvárosban: Pile-kapu, Szt. Balázs-templom, Minčeta-erőd. Szabadprogram, majd továbbutazás Montenegróba. Vacsora, szállás Budván, Montenegro leglátogatottabb turista központjában (3 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a közeli Sveti Stefanig, a sziklaszigetre települt városkáig, mely egykor csendes halászfalu volt, mostanra azonban a milliomosok zárt, luxus hotelszigetévé vált. Ezt követően városnézés Budva festői szépségű óvárosában, séta sikátoros utcáiban. Szabadprogram és strandolási lehetőség a Budvai Riviérán. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív hajókirándulás a Kotori öbölbe: Tivat – Herceg Novi – Zanjice – Perast – Szirti Madonna szigete – Kotor érintésével. A program az ősi és szépséges névadó városban, Kotorban fejeződik be. Ismerkedés a város nevezetességeivel, séta az óvárosban, ahol különböző stílusú paloták, házak és templomok csodálatos egyvelege található (XIII. századi Szűz Mária templom, Szt. Trifun katedrális, régi városfalak). Szűk, sikátoros utcácskái, napsütötte terei igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő.)

5. nap: Reggeli után búcsú Montenegrótól, utazás a Makarskai Riviérán rövid pihenőkkel Horvátország második legnagyobb varosába, Splitbe. Városnéző séta keretében Diocletianus császár impozáns palotájának megtekintése. Vacsora, szállás Sibenik környékén (2 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Krka-vízesés: séta a Krka-folyó vad szépségű, 5 lépcsős, 17 kisebb-nagyobb zuhatagánál. Megfelelő időjárás esetén fürdési lehetőség a vízesés alatt. Šibenik: ismerkedés az óváros nevezetességeivel (Szt. Jakab székesegyház, városháza, várkapu). Trogir: séta a kis szigetre épült olaszos műemlékvárosban (Szt. Lőrinc-székesegyház, városháza, városkapuk, paloták, Riva stb.). Vacsora, szállás: mint előző nap.

7. nap: Reggeli után indulás a Plitvicei-tavakhoz. Látogatás az Európa-szerte ismert 200 km2 nagyságú természetvédelmi területen, ahol 16 tó és 90-100 vízesés található. Mindez hidakról, hajókról és fából készült kis utakról csodálható meg. Hazaindulás a délutáni órákban Karlovac – Zágráb útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 144.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi vezetéseket és a fakultatív hajókirándulás árát.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

1 ágyas felár: 26.800 Ft/főTrogir.JPG

BBP biztosítás: 3.150 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 820 HRK/fő

Fakultatív hajókirándulás: kb 30 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.
Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Tapolca és vissza útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges! A belépéshez használt úti okmánynak a Boszniából való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

unesco Mostar, Dubrovnik, Kotor, Split, Šibenik, Trogir, Plitvice

Utazás tanácsok Bosznia-Hercegovinába utazóknak

Utazás tanácsok Montenegroba utazóknak

Utazás tanácsok Horvátországba utazóknak

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.