Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

dunajec2

Időpont: 2022. augusztus 18-22. (5 nap/4 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
3 éjszaka Krakkó belvárosában 2 csillagos egyszerű szállodában,
1 éjszaka a Magas-Tátrában középkategóriájú szállodában

Ellátás: büféreggeli és fakultatív menüvacsora

Útvonal: Veszprém – Budapest – Árvaváralja – Kalwaria Zebrzydowska – Krakkó – Wieliczka – Czestochowa – Auschwitz – Dunajec – Zakopane – Ótátrafüred – Besztercebánya – Zólyom – Budapest – Veszprém

 

Lengyelország sok értéket tartogat a külföldi látogató számára, többet, mint azt általában gondolják. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta, vagy természeti szépséget, amely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élmény legyen. Krakkó, a Visztula két partján fekvő, korábban lengyel királyi főváros, méltán vívta ki a „világkultúra kincse, a tudomány és a fiatalok városa” elnevezést. Szépségében kimeríthetetlen, megunhatatlan metropolisz.

 

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, fotószünet az Árva-folyó fölé magasodó várnál, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Ezt követően látogatás Kalwaria Zebrzydowskában, Lengyelország legfontosabb zarándokhelyén, ahol Európa egyik legszebb, jeruzsálemi mintára épült kálváriája található. Fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

 

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Czestochowába: a Jasna-Gorai zarándokhely, Pálosrendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. A fakultatív program ára: 9 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A kora délutáni órákban látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma   inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a sóbánya megtekintéséhez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba és látogatás a koncentrációs  tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e    szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. A fakultatív     program ára: 7 900 Ft/ fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel  királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem, Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom, sárkány szobor. Krakkót sokan Európa egyik legszebb    városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. (Aki a délelőtti fakultatív  programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a krakkói városnézéshez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos  kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a városra. Fakultatív vacsora, szállás a Magas-Tátrában (1 éj).

 

5. nap: Reggeli után Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű  természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd indulás Besztercebányára. Ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony stb. Ezt követően  hazautazás a jelzett útvonalon, érkezés a késő esti órákban.

 

 

Részvételi díj:            79 900 Ft/fő

1 ágyas felár:             12 800 Ft/fő

Vacsora felár:           14 800 Ft/fő

BBP biztosítás:            2 300 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 170 PLN/fő + kb. 15 €/fő

Tutajozás a Dunajecen: kb. 58 PLN/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén, irodánkban fizetendő):

Czestochowa: 10 900 Ft/fő

Auschwitz: 9 900 Ft/fő (A fakultatív programok árai tartalmazzák: közlekedés + idegenvezetés + belépődíjak)

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségeit.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Veszprém útvonalon

Jelentkezés az utazásra: Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane 2022.08.18-22. (reggeli)

 

Ellenőrzés


zakopane