Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

dunajec2

Időpont: 2021. augusztus 18-22. (5 nap/4 éjszaka) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
3 éjszaka Krakkó belvárosában 2 csillagos egyszerű szállodában,
1 éjszaka a Magas-Tátrában középkategóriájú szállodában

Ellátás: büféreggeli és fakultatív menüvacsora

Útvonal: Veszprém – Budapest – Árvaváralja – Kalwaria Zebrzydowska – Krakkó – Wieliczka – Czestochowa – Auschwitz – Dunajec – Zakopane – Ótátrafüred – Besztercebánya – Zólyom – Budapest – Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás

 

NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, fotószünet az Árva-folyó fölé magasodó várnál, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Ezt követően látogatás Kalwaria Zebrzydowskában, Lengyelország legfontosabb zarándokhelyén, ahol Európa egyik legszebb, jeruzsálemi mintára épült kálváriája található. Fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Czestochowába: a Jasna-Gorai zarándokhely, Pálos-rendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. A fakultatív program ára: 9 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A kora délutáni órákban látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga-kápolna, melynek szinte minden díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a sóbánya megtekintéséhez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba és látogatás a koncentrációs tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. A fakultatív program ára: 7 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem, Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom, sárkány szobor. Krakkót sokan Európa egyik legszebb városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a krakkói városnézéshez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec-folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a városra. Fakultatív vacsora, szállás a Magas-Tátrában (1 éj).

5. nap: Reggeli után Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd indulás Besztercebányára. Ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony stb. Ezt követően hazautazás a jelzett útvonalon, érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 74.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségeit.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 12.800 Ft/fő – 4 vacsorazakopane

1 ágyas felár: 11.800 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.250 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 150 PLN/fő  + kb. 11 €/fő
Dunajec tutajozás: kb. 58 PLN/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén, irodánkban fizetendő):
Czestochowa: 9 900 Ft/fő
Auschwitz: 7 900 Ft/fő
(A fakultatív árai tartalmazzák: közlekedés + idegenvezetés + belépődíjak)

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes transzferlehetőség: Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Veszprém útvonalon.

unescoKalwaria Zebrzydowská, Krakkó, Auschwitz, Wieliczka

Utazási tanácsok Lengyelországba utazóknak

Utazási tanácsok Szlovákiába utazóknak

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.