Csillagtúra Itália közepén – tengerparti pihenéssel

rimini_strand2022. augusztus 29-szeptember 3. (6 nap/5 éj) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Riminiben, 3 csillagos tengerközeli szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és menüvacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Klagenfurt-Mestre-Bologna-Rimini-San Marino-Assisi-Ravenna-Ferrara-Mestre-Klagenfurt –Szombathely-Sárvár- Jánosháza-Devecser –Veszprém

A közép-itáliai Adria partján fekvő Rimini városa és környéke Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelye végeláthatatlan, sekély, homokos tengerpartjával. Az üdülés és változatos szórakozási lehetőségek mellett jelentős vonzerő a környéken található sok értékes látnivaló is: San Marino, San Leo, Assisi, Ravenna, melyek megtekintése maradandó élményt nyújt.

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Városnézés Bolognaban, az „árkádok városá”-ban, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriási harangtornyok, a középkori templomépítészet remekművei emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. A késő esti órákban érkezés Riminibe, fakultatív vacsora, szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után indulás a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo városkába, ahol a katedrális és fellegvár megtekintése következik. Ezt követően látogatás a világ egyik legkisebb és legrégebbi romantikus hegyi köztársaságában: San Marinoban, mely máig megőrizte független államiságát. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. A délutáni órákban visszautazás Riminibe: szabadprogram, fakultatív vacsora, szállás.

3. nap: Pihenés, fürdés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Assisibe, Szt. Ferenc és Szt. Klára városába. Látogatás a Szt. Klára bazilikában, ahol a Ferences rend női ágának alapítója, Szt. Klára és testvére, Szt. Ágnes nyugszik. Ezután a hangulatos óvároson keresztül séta a Szt. Ferenc bazilikához, melynek kriptájában található Ferenc testvér sírja, felső templomát pedig Giotto- több, mint húsz képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló-nagyszerű freskósorozata díszíti. Ezt követően látogatás a Santa Maria degli Angeli Bazilikában, mely Szt. Ferenc kedvelt tartózkodási helye-a Porciunkula kápolna-fölé épült. A kora esti órákban visszautazás Riminibe, fakultatív vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás Ravennába, a mozaikok városába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: hangulatos fő tér, Velencei palota, Dante síremléke, St. Apollinare bazilika a világhírű bizánci mozaikokkal majd látogatás a Római Birodalom utolsó uralkodója, Galla Placidia császárnő sírjánál és a San Vitale templomban. Délután szabadprogram, fürdés. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Rimini közelében lévő Mini Italia-ba, ahol Olaszország nevezetességeinek kicsinyített másait tekinthetjük meg. Összesen 270 híres olasz és európai épület miniatűr másolata található 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, így a látogatók átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Canal Grande kicsinyített másán. Ezeken kívül hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye.  Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:            129 900 Ft/fő

1 ágyas felár:             27 900 Ft/fő

BBP biztosítás:            2 760 Ft/fő

Belépődíjak:              kb. 50 €/fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Assisi: 7 700 Ft/fő (irodánkban fizetendő) kb. 5 €/fő belépő

Ravenna: 3 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) kb. 12 €/fő belépő

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét.

 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon

 

 NEM FOGLALHATÓ!