Csillagtúra Itália közepén – tengerparti pihenéssel

rimini_strand2021. szeptember 7-12. (6 nap/5 éj) 

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Riminiben, 3 csillagos tengerközeli szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Klagenfurt-Mestre-Bologna-Rimini-San Marino-Assisi-Ravenna-Ferrara-Mestre-Klagenfurt –Szombathely-Sárvár- Jánosháza-Devecser –Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Városnézés Bolognaban, az „árkádok városá”-ban, melynek egyeteme a legrégibb Európában, emellett pompás paloták, óriási harangtornyok, a középkori templomépítészet remekművei emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. A késő esti órákban érkezés Riminibe, fakultatív vacsora, szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után indulás a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo városkába, ahol a katedrális és fellegvár megtekintése következik. Ezt követően látogatás a világ egyik legkisebb és legrégebbi romantikus hegyi köztársaságában: San Marinoban, mely máig megőrizte független államiságát. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. A délutáni órákban visszautazás Riminibe: szabadprogram, fakultatív vacsora, szállás.

3. nap: Pihenés, fürdés a tengerparton, vagy egész napos fakultatív kirándulás Assisibe, Szt. Ferenc és Szt. Klára városába. Látogatás a Szt. Klára bazilikában, ahol a Ferences rend női ágának alapítója, Szt. Klára és testvére, Szt. Ágnes nyugszik. Ezután a hangulatos óvároson keresztül séta a Szt. Ferenc bazilikához, melynek kriptájában található Ferenc testvér sírja, felső templomát pedig Giotto- több, mint húsz képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló-nagyszerű freskósorozata díszíti. Ezt követően látogatás a Santa Maria degli Angeli Bazilikában, mely Szt. Ferenc kedvelt tartózkodási helye-a Porciunkula kápolna-fölé épült. A kora esti órákban visszautazás Riminibe, fakultatív vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás Ravennába, a mozaikok városába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: hangulatos fő tér, Velencei palota, Dante síremléke, St. Apollinare bazilika a világhírű bizánci mozaikokkal majd látogatás a Római Birodalom utolsó uralkodója, Galla Placidia császárnő sírjánál és a San Vitale templomban. Délután szabadprogram, fürdés. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Rimini közelében lévő Mini Italia-ba, ahol Olaszország nevezetességeinek kicsinyített másait tekinthetjük meg. Összesen 270 híres olasz és európai épület miniatűr másolata található 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, így a látogatók átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Canal Grande kicsinyített másán. Ezeken kívül hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye.  Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 109.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 17.500 Ft/fő (5 vacsora)

1 ágyas felár: 25.900 Ft/főmini italia

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 45 €/fő

Fakultatív kirándulások: (minimum 20 fő jelentkezése esetén)
Assisi:                                  7 700 Ft/fő (irodánkban fizetendő)+ kb. 5 €/fő
Ravenna:                             3 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 12 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unescoRavenna, Assisi, Ferrara

Utazás tanácsok Olaszországba utazóknak

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.