Észak-Olaszország gyöngyszemei

VelenceIdőpont: 2021. szeptember 16-19. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 éjszaka Lido di Jesoloban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: reggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Rédics-Ljubljana-Trieszt- Miramare-Lido di Jesolo-Velence-Garda-tó-Verona-Padova-Maria Wörth- Klagenfurt-Szombathely-Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás a fenti útvonalon, útközben rövid technikai pihenőkkel Triesztbe. A nagy múltú olasz kikötőváros kultúrák történelmi kereszteződésében fekszik, de emellett varázslatos természeti adottságai teszik különleges hellyé. A Karsztvidék ölelésében kialakult táj sajátos szépségét a tenger kékje, a mészkő sárgája és a szomszédos hegyek zöldje teljesíti ki. Látogatás Habsburg Miksa herceg és mexikói császár híresen szép egykori birtokán, a sziklákra épített Miramare kastélyban, melynek növénykülönlegességekkel teli parkját maga a főherceg tervezte. Továbbutazás a tengerparti üdülőhelyre, Lido di Jesoloba: fakultatív vacsora és szállás (3 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás hajóval Punta Sabbioni kikötőből. Délelőtt látogatás a két legszebb lagúnaszigeten. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. A csipkeverés néhány XVI. századi remeke mellett Santa Croce és Tiepolo festményei is megcsodálhatók a kis sziget plébániatemplomában. Murano a világhírű velencei üvegiparnak köszönheti jelentőségét, mivel a gyártást – tűzveszélyessége miatt – a XIII. században erre a közeli szigetre telepítették át. Bemutató megtekintése az egyik üvegkészítő műhelyben és vásárlási lehetőség a manufaktúra boltjában.
Velence vitathatatlanul a „Lagúnák királynője”, melynek különlegességét és varázsát megannyi jelzős szerkezet, számtalan irodalmi mű, festmény és fotó próbálta megragadni, de a személyes élményt egyik sem pótolhatja. Délután ismerkedés a cölöpökre épült város nevezetességeivel: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, bazilika, Campanile, Doge palota (kívülről), Rialto. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Garda-tó – Verona – Padova útvonalon. Séta a Garda-tóba nyúló, félszigetre épült csodás kisvárosban, Sirmioneban (fakultatív hajókirándulás a tavon), majd ismerkedés Rómeó és Júlia városának nevezetességeivel: Amfiteatrum, Júlia erkélye, Scaligeri-vár. Veronában különös történelmi középkori hangulat árad. Ezt a X-XII. századi tornyok, bástyák, a rozsdavörös patinás házak, a sok hangulatos utca és tér teszi. Továbbutazás Padovába: itt a Szent Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Fakultatív vacsora, szállás, mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul.)

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé Ausztrián keresztül, útközben pihenő a Wörth-i tónál. A 16 km hosszú tó partján olyan csendes falvak bújnak meg, mint a névadó Maria Wörth és olyan elegáns üdülővárosok tetszelegnek, mint a kaszinójáról híres Velden. A Wörthersee Európa egyik leglátogatottabb alpesi tava, Ausztria riviérájaként ismert. Séta a tóba benyúló, festői szépségű Maria Wörth-ben (a késő gótikus plébániatemplom megtekintése), majd a Pyramidenkogelen épült új kilátótoronynál, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. A délutáni órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 69 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív program költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

1 ágyas felár: 17.800 Ft/fő

Vacsora felár: 9.900 Ft/főgarda

BBP biztosítás: 1.800Ft/fő

Belépődíjak: kb. 35 EUR/fő

Velence + szigetek hajójegy kb. 25 EUR/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
Verona – Garda-tó – Padova: 7 900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 20 EUR/fő belépő

unesco   Velence, Verona

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Utazási tanácsok Ausztriába utazóknak

Nem foglalható!

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.