Napsütötte Toszkána és Cinque Terre

Cinque Terre.JPGIdőpont: 2022. augusztus 27-szeptember 1. (6 nap/5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka Montecatini Terme-ben 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli és fakultatív menüvacsora

 

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Klagenfurt – Mestre – Palmanova – Montecatini Terme – Lucca – Pisa – Volterra – San Gimignano – Siena – Chianti – La Spezia – Cinque Terre – Firenze – Montecatini Terme – Ferrara –Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

 

Toszkána nemcsak Észak-Olaszország egyik közigazgatási régiója. Toszkána neve ma már egyet jelent a reneszánsszal, neves művészek alkotásaival, kőfallal körülvett elbűvölő városokkal, olajfaligetekkel, borral és romantikával. A napsütötte és zöldellő dombok mellett azonban ne feledkezzünk el a Ligur-tenger gyöngyszeméről, az „öt föld vidékéről”, ahol a hegyoldalban megbúvó aprócska és színes házak sora mesebeli látványt nyújt az ide látogatók számára.

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Palmanovába: a település erődvárosnak épült, szabályos 9 szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. Séta a városban, melyet a XVI. században alapítottak, amikor Friuli vidéke a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Ezt követően továbbutazás Montecatini Terme– be: fakultatív vacsora és szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Lucca városába: a Piazza dell’Anfiteatro főtér (szabályos ellipszis alakú tér, mely egy régi amfiteátrum helyén épült), valamint a San Frediano katedrális megtekintése a városfallal körülvett, hangulatos városban. Ezt követően indulás Pisába, ismerkedés a város nevezetességeivel: dóm, keresztelő kápolna, Ferde torony, Csodák tere. A délutáni órákban továbbutazás Volterrába. Ebben a régi, etruszk múltra visszatekintő városban található a Piazza dei Priori tér, római kori színház, katedrális. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Korai reggeli után utazás varázslatos toszkán tájakon San Gimignanóba, a „tornyok városá”-ba: rövid séta a kiváló állapotban megmaradt középkori építészeti emlékek között. Ezt követően továbbutazás Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya (mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát). Visszautazás Montecatini Terme-be a világhírű Chianti borvidék érintésével, borkóstolási és vásárlási lehetőség egy autentikus toszkán pincészetben. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az „öt föld” vidékére, Cinque Terrére: a világörökség részeként nyilvántartott természeti kincs lenyűgöző látványt nyújt az ide érkezőknek. Utazás Manarolába (rövid pihenő), majd tovább Riomaggiore bájos kis városába. Ezt követően kb.  45 perces hajóút után érkezés Monterossóba, a csodás tengerparti üdülőhelyre: itt rövid szabad program (és az időjárás függvényében fürdési lehetőség). Továbbindulás vonattal Vernazzába: ismerkedés a Cinque Terre gyöngyszemével, a sziklákon épült házak és a közöttük kanyargó sikátorok mesébe illő városképével. Visszaindulás a szálláshelyre, fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő, melynek részei felcserélődhetnek.)

5. nap: Reggeli után utazás Firenzébe. Egész napos városnéző séta, ismerkedés a toszkán fővárossal: Santa Croce templom, a gyönyörű szobrokkal díszített Palazzo Vecchio tér, a város jelképévé vált Ponte Vecchio híd, dóm, Keresztelő kápolna (kívülről), Uffizi képtár (megtekintése helyi idegenvezetővel). A „reneszánsz bölcsőjeként” is ismert Firenze történelmi belvárosa 1982 óta a Világörökség része. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. Firenzébe a be-és hazajutás vonattal történik.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazaindulás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj:            139 900 Ft/fő

1 ágyas felár:             23 500 Ft/fő

Vacsora felár:           19 500 Ft/fő

BBP biztosítás:            2 760 Ft/fő

 

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):

Cinque Terre (helyi közlekedés + helyi idegenvezetés): kb. 42 €/fő (helyszínen fizetendő)

Uffizi képtár (belépődíj + helyi tárlatvezetés): kb. 35 €/fő (helyszínen fizetendő)

 

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi közlekedési költségeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségét.

 

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Jelentkezés az utazásra: Napsütötte Toszkána és Cinque Terre 2022.08.27-09.01. (reggeli)

 

Ellenőrzés

Florence509d397fa9700.JPG