Róma, az örök város

Rome - total.JPGIdőpont: 2021. október 23-28. (6 nap/ 5 éjszaka)


Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Graz-Mestre-Ravenna-Rimini-San Marino-Assisi-Róma-Orvieto-Siena-Padova-Klagenfurt-Graz-Szombathely Sárvár-Jánosháza-Devecser-Veszprém

Idegenvezetés: rádió audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatásRóma 2021.október 23-28.

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ravennába. Informatív városnéző séta a világhírű és épségben megmaradt mozaikokról nevezetes városban. Fakultatív vacsora, szállás Riminiben (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás San Marinóba, a romantikus hegyi köztársaságba. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. Ezt követően továbbutazás az Appennineken át Assisibe, Szent Ferenc városába. Itt a San Francesco templom megtekintése, melynek legfőbb látványossága a Giotto által festett, több mint 20 képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló freskósorozat. A délutáni órákban indulás Rómába. Fakultatív vacsora, szállás Róma közelében (3 éj). Rómába a bejutás saját autóbusszal történik!

3. nap: Reggeli után egész napos városnézés: San Pietro in Vincoli templom (gyönyörű Mózes szobor, Michelangelo híres alkotása található), Colosseum és Forum Romanum kívülről (a politika egykori köztere, melyet csodás épületek díszítenek), Victor Emmanuel emlékmű, Capitolium (Róma leghíresebb dombja, az ókori vallási élet központja, a téren Marcus Aurelius lovasszobrával), Trevi-kút (a világhírű szökőkút), Spanyol-lépcső (a díszlépcső tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra), Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria Maggiore bazilika (melynek boltozatát pompás mozaikok borítják). Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után ismerkedés Vatikán miniállam látnivalóival: Vatikáni Múzeumok (Raffaello stanzái, antik szoborgyűjtemény, a híres Laokoon szoborcsoport, Sixtus- kápolna – Michelangelo híres műve, a világ talán legismertebb alkotása és legnagyobb egybefüggő freskója), Szent Péter bazilika (az apostol sírjára épített bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma, itt található az a gyönyörű Pietá szoborcsoport is, melyen Mária a keresztről levett fiát gyászolja), Szent Péter tér (mely közel 100 ezer ember befogadására alkalmas, és ahol a különböző egyházi szertartások is zajlanak), Angyalvár (kívülről). Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Korai reggeli után indulás Orvietóba: séta a sziklatetőre épült középkori óvárosban, ahova felvonóval és helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely Olaszország egyik legszebb építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio-kápolna). Ezt követően továbbutazás Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya (mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát). Fakultatív vacsora, szállás Firenze környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után indulás Padovába, itt a Szt. Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 119 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, a behajtási engedélyt Rómába, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!! 
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

1 ágyas felár: 27.500 Ft/fő

Vacsora felár: 20.500 Ft/fő (5 vacsora)

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 60 EUR/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco Ravenna, Assisi, Róma, Vatikán, Siena

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Jelentkezés az utazásra: Róma, az örök város (reggeli)

 

Ellenőrzés


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.