A Sorrentoi-félsziget gyöngyszemei

Capri-faraglioniIdőpont: 2021. október 1-7. (7 nap/6 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: bővített kontinentális reggeli és fakultatív menüvacsora

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Graz-Padova-Nápoly-Pompei- Sorrento-Capri-Caserta-Orvieto-Ferrara-Klagenfurt-Szombathely-Sárvár-Jánosháza- Devecser-Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4:30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Padovába: itt a Szt. Antal-bazilika megtekintése. Ezt követően továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Nápolyba: zsúfolt óváros, kikötő, Castel Nuovo, Umberto Galéria, Királyi Palota (kívülről), Anjou emlékek. Ezt követően utazás a Sorrentoi- félszigetre: fakultatív vacsora, szállás (4 éj).

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás hajóval Capri szigetére. Ismerkedés a Földközi- tenger gyöngyszemével: a sziget körülhajózása során a smaragd, fehér és zöld barlangok megtekintése (a program időjárásfüggő). Ezt követően bérelt kisbuszokkal indulás Capri városába: séta a kis utcákon, látogatás Augustus kertjében, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a Faraglioni-sziklákra. A délutáni órákban továbbutazás az őslakosok városába, Anacapriba: a híres svéd orvos, Axel Munthe villájának megtekintése, melynek kertjéből szintén csodálatos kilátás nyílik a sziget másik oldalára. Szabadidő keretében limoncello kóstolási lehetőség vagy libegőzés (szép időben) a Monte Solaro hegyre. Visszatérés a kikötőbe és utazás Sorrento városába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Pompeibe, az eltemetett városba. Pompei földünk talán legépebben megmaradt ókori romvárosa, mely a Római Birodalom egyik virágzó városa volt és a Vezúv i. sz. 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Látogatásunk során feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, fürdői, melyek hűen tükrözik a korabeli élet mindennapjait. Ezt követően indulás Torre del Grecoba, majd innen a Vezúv lábaihoz, az 1000 méter magasan fekvő parkolóig. A bátrabbak innen kb. 300 m sétával eljuthatnak a kráter széléig. A Vezúv a világ egyik legnevezetesebb, ma is működő vulkánja. A késő délutáni órákban visszautazás a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás autóbusszal az isteni partszakaszként emlegetett kanyargós útvonalon. A Sorrentói-félszigeten haladva fotószünet Positano városánál, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a mediterrán házakkal és rózsalugasokkal tarkított tájra. Továbbutazás szerpentinekkel tűzdelt utakon a Smaragd barlanghoz, ahova liftek segítségével lehet eljutni. Látogatás a barlangban, amennyiben az időjárás azt lehetővé teszi. Ezt követően indulás Amalfiba. Séta az elbűvölő kisvárosban: a Szent András dóm és múzeumának megtekintése. Amalfi a X. században Itália erős tengeri bástyája volt, a szaracén kalózok féken tartására. A délutáni órákban utazás a gyönyörű fekvésű Ravelloba, látogatás a középkorban épült Rufolo villában. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Casertába, ahol Olaszország legnagyobb királyi palotájának és kertjének megtekintése következik, melyet a nápolyi királyok az 1700-as években a Párizs melletti versailles-i kastély mintájára építtettek, s ezért is nevezik a casertai királyi kastélyt Nápoly Versailles-jának. Ezt követően utazás Orvietoba, séta a sziklatetőre épült, középkori óvárosban, ahova felvonóval és helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely Olaszország egyik legszebb építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio-kápolna). Ezt követően továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás (1 éj).

7. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése (Castello Estense, Dóm) után hazaindulás Mestre-Klagenfurt-Graz útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 134 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 27.600 Ft/fő (6 vacsora)Pompei and Vezuv.JPG

1 ágyas felár: 36.600 Ft/fő

BBP biztosítás: 3.150 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 20 EUR/fő

Fakultatív kirándulások (min. 20 fő jelentkezése esetén indul)
Capri: hajójegy + helyi idegenvezető + kisbusz: kb. 57 €/fő
        sziget körülhajózása + belépődíjak: kb. 30 €/fő (+ libegőzés 12 €/fő)
Pompei – Vezúv: közlekedés + helyi idegenvezető + belépők + helyi busz a Vezúvra: kb. 47 €/fő
Sorrento-Amalfi-Positano-Ravello: helyi kisbusz + belépők:  kb. 47 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unesco   Nápoly, Pompei, Amalfi, Caserta, Ferrara

Utazási tanácsok Olaszországba utazóknak

Nem foglalható!

 


Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.