Észak-Olaszország gyöngyszemei

Velence

TRIESZT – VELENCE – VERONA – GARDA-TÓ – PADOVA – WÖRTHI-TÓ

E csodálatos program során Észak-Olaszország gyöngyszemeivel ismerkedhet meg a kíváncsi utazó. Romantikus sétára hívjuk a „gondolák városá”-nak sikátoros utcácskáin: Velence, mint az „Adria királynője” és a „lagúnák városa” örök érvényű, megunhatatlan úti cél. Veronában a világ leghíresebb szerelmes párjának városában magunk is szerelembe esünk a település csodás nevezetességeinek láttán.

A program során érintett világörökségi helyszínek: Velence, Verona

Időpont:    2024. 10.10-13.      (4 nap/3 éjszaka)
Utazás:       légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:     Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Rédics – Ljubljana – Trieszt – Miramare – Lido di Jesolo – Velence – Padova – Garda-tó – Verona – Maria Wörth – Klagenfurt Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés: 3 éjszaka Lido di Jesoloban, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás:       bővített kontinentális reggeli és menüvacsora
Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás a jelzett útvonalon, útközben rövid technikai pihenőkkel Triesztbe. A nagy múltú olasz kikötőváros kultúrák történelmi kereszteződésében fekszik, de emellett varázslatos természeti adottságai teszik különleges hellyé. A Karsztvidék ölelésében kialakult táj sajátos szépségét a tenger kékje, a mészkő sárgája és a szomszédos hegyek zöldje teljesíti ki. Látogatás Habsburg Miksa herceg és mexikói császár híresen szép egykori birtokán, a sziklákra épített Miramare kastélyban, melynek növénykülönlegességekkel teli parkját maga a főherceg tervezte. Tovább utazás a tengerparti üdülőhelyre, Lido di Jesoloba: vacsora és szállás (3 éj)

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás hajóval Punta Sabbioni kikötőből. Délelőtt látogatás a két legszebb lagúnaszigeten. Burano színes, élénk színű házairól és a több évszázados hagyományú csipkekészítéséről nevezetes. A csipkeverés néhány XVI. századi remeke mellett Santa Croce és Tiepolo festményei is megcsodálhatók a kis sziget plébániatemplomában. Murano a világhírű velencei üvegiparnak köszönheti jelentőségét, mivel a gyártást – tűzveszélyessége miatt – a XIII. században erre a közeli szigetre telepítették át. Bemutató megtekintése az egyik üvegkészítő műhelyben és vásárlási lehetőség a manufaktúra boltjában. Velence vitathatatlanul a „Lagúnák királynője”, melynek különlegességét és varázsát megannyi jelzős szerkezet, számtalan irodalmi mű, festmény és fotó próbálta megragadni, de a személyes élményt egyik sem pótolhatja. Délután ismerkedés a cölöpökre épült város nevezetességeivel: Sóhajok hídja, Szent Márk tér, bazilika, Campanile, Doge palota (kívülről), Rialto. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Garda-tó – Verona – Padova útvonalon. Séta a Garda-tóba nyúló, félszigetre épült csodás kisvárosban, Sirmioneban (fakultatív hajókirándulás a tavon), majd ismerkedés Rómeó és Júlia városának nevezetességeivel: Amfiteatrum, Júlia erkélye, Scaligeri-vár. Veronában különös történelmi középkori hangulat árad. Ezt a X-XII. századi tornyok, bástyák, a rozsdavörös patinás házak, a sok hangulatos utca és tér teszi. Továbbutazás Padovába: itt a Szent Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora, szállás, mint előző nap. (A program minimum 20 fő jelentkezése esetén indul.)

4. nap: Reggeli után indulás hazafelé Ausztrián keresztül, útközben pihenő a Wörthi-tónál. A 16 km hosszú tó partján olyan csendes falvak bújnak meg, mint a névadó Maria Wörth és olyan elegáns üdülővárosok tetszelegnek, mint a kaszinójáról híres Velden. A Wörthersee Európa egyik leglátogatottabb alpesi tava, Ausztria riviérájaként is ismert. Séta a tóba benyúló, festői szépségű Maria Wörth-ben (a késő gótikus plébániatemplom megtekintése), majd a Pyramidenkogelen épült kilátótoronynál, ahonnan – szép idő esetén – páratlan kilátásban gyönyörködhetünk Karintia völgyei és tavai felett. A délutáni órákban hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:     124.900  Ft/fő
1 ágyas felár:         23.400  Ft/fő
BBP biztosítás:       2.160   Ft/fő
Belépődíjak:             kb. 50 €/fő
Velence szigetek+ hajójegy: kb. 30 €/fő

Fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Garda-tó – Verona – Padova: 12.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 25 €/fő belépő (helyszínen fizetendő)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 3 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a hajójegyeket és a fakultatív program költségét.

Csatlakozás a fenti útvonalon.

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Észak-Olaszország gyöngyszemei 2024

 

Jelentkezés: Észak-Olaszország gyöngyszemei 2024.10.10-13.

 

Ellenőrzés