Róma, az örök város

Rome - total.JPG

RAVENNA – SAN MARINO – ASSISI – RÓMA – ORVIETO – SIENA – PADOVA

Róma, az „örök város” 3000 éves történelmével nem egy a sok közül. Az olasz főváros a világ fővárosa, melynek története kicsit a világ története is. Fedezze hát fel Rómát, járja végig ezt a nyüzsgő, csodálatos várost, nézze meg a vatikáni múzeumok kincseit, s hagyja, hogy ez a gyönyörű metropolisz Önnek is megmutassa minden csodáját, szépségét. Tekintse meg a Colosseumot, üljön le a Spanyol lépcső köveire, s dobjon egy érmét a Trevi-kútba!
Hisz Róma mindenkit hív, mindenkit vár, s aki már járt itt, újra és újra visszavágyik ide.

A program során érintett világörökségi helyszínek: Ravenna, Assisi, Róma, Vatikán, Siena

Időpont:      2024.10.22-27. (6 nap/5 éjszaka)
Utazás:        légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:      Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Graz – Mestre –Ravenna – Rimini – San Marino – Assisi – Róma – Orvieto – Siena – Padova – Klagenfurt – Graz – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés:  3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás:        bővített kontinentális reggeli és fakultatív vacsora
Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ravennába. Informatív városnéző séta a világhírű és épségben megmaradt mozaikokról nevezetes városban. Fakultatív vacsora, szállás Riminiben (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás San Marinóba, a romantikus hegyi köztársaságba. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. Ezt követően továbbutazás az Appennineken át Assisibe, Szent Ferenc városába. Itt a San Francesco templom megtekintése, melynek legfőbb látványossága a Giotto által festett, több mint 20 képből álló, Szt. Ferenc legendáját ábrázoló freskósorozat. A délutáni órákban indulás Rómába. Fakultatív vacsora, szállás Róma közelében (3 éj). Rómába a bejutás saját autóbusszal történik!

3.nap: Reggeli után egész napos városnézés: San Pietro in Vincoli templom (gyönyörű Mózes szobor, Michelangelo híres alkotása található), Colosseum és Forum Romanum kívülről (a politika egykori köztere, melyet csodás épületek díszítenek), Victor Emmanuel emlékmű, Capitolium (Róma leghíresebb dombja, az ókori vallási élet központja, a téren Marcus Aurelius lovasszobrával), Trevi-kút (a világhírű szökőkút), Spanyol-lépcső (a díszlépcső tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra), Pantheon, Piazza Navona, Santa Maria Maggiore bazilika (melynek boltozatát pompás mozaikok borítják). Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után ismerkedés Vatikán miniállam látnivalóival: Vatikáni Múzeumok* (Raffaello stanzái, antik szoborgyűjtemény, a híres Laokoon szoborcsoport, Sixtus-kápolna – Michelangelo híres műve, a világ talán legismertebb alkotása és legnagyobb egybefüggő freskója), Szent Péter bazilika (az apostol sírjára épített bazilika a világ legnagyobb keresztény temploma, itt található az a gyönyörű Pietá szoborcsoport is, melyen Mária a keresztről levett fiát gyászolja), Szent Péter tér (mely közel 100 ezer ember befogadására alkalmas, és ahol a különböző egyházi szertartások is zajlanak), Angyalvár (kívülről). Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Korai reggeli után indulás Orvietóba: séta a sziklatetőre épült középkori óvárosban, ahova felvonóval és helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely Olaszország egyik legszebb építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio-kápolna). Ezt követően továbbutazás Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya, mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát. Fakultatív vacsora, szállás Firenze környékén (1 éj).

6. nap: Reggeli után indulás Padovába, itt a Szt. Antal bazilika, Donatello nagyszerű műve, a reneszánsz plasztika egyik fő alkotása, a Gattamelata szobor és a Prato della Valle főtér megtekintése. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:      199.900 Ft/fő
1 ágyas felár:         47.500 Ft/fő
Vacsora felár:       35.700 Ft/fő
BBP biztosítás:       3.240 Ft/fő
Belépődíjak:            kb. 75 €/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, a behajtási engedélyt Rómába, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

*A Vatikáni Múzeum látogatási igényt jelentkezéskor kérjük megadni, mivel a hatályos szabályozás szerint a belépőjegyek csak elővételben válthatók meg és a csoport létszámok limitáltak. A tárlatvezetéshez a magyar nyelvű helyi idegenvezetőt nem tudjuk garantálni, ez esetben előfordulhat, hogy a múzeumlátogatás csak idegen nyelven, audio guide készülék használatával lehetséges.

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Róma 2024

 

Jelentkezés az utazásra: Róma, az örök város 2024.10.22-27.

 

Ellenőrzés