Szlovénia varázslatos tájain 3 napos

Időpont: 2017. június 30–július 2. (3 nap/2 éjszaka)

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 2 éjszaka Ljubljana közelében, középkategóriájú panzióban
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban

Ellátás: büféreggeli (fakultatív büfévacsora)

Útvonal: Veszprém-Devecser-Jánosháza-Sárvár-Szombathely-Körmend-Rédics-Ljubljana-Skofja Loka-Postojna-Predjama-Piran-Bohinj-Bled-Klagenfurt-Graz-Szombathely-Sárvár- Veszprém

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Ljubljanába, városnézés a szlovén fővárosban: belváros, Székesegyház, Hármas-híd, kirándulás siklóval a várba. A délutáni órákban érkezés Skofja Lokába és séta a szép fekvésű, műemlékekben gazdag, legrégebbi szlovén kisvárosban. A város szerepel az UNESCO kulturális világörökségeinek javaslati listáján. Szállás és fakultatív vacsora a Ljubljana közelében lévő panzióban (2 éj).

2. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Postojnán a világhírű cseppkőbarlang megtekintése, ahol a „természet legcsodálatosabb galériája” tárul a szemünk elé (közlekedés villanyvasúttal, majd gyalog a meseszerűen megvilágított termekben, a szakadékok, a föld alatti erek és tavak mellett). Ezután látogatás Predjaman, Szlovénia páratlan fekvésű lovagvárában, melyet egy magas (123 m) sziklafal közepére, egy barlang bejárata elé építettek. A délutáni órákban érkezés a szlovén tengerpart egyik gyöngyszeméhez, Piranba. Ismerkedés az elbűvölő, olasz hangulatú kisváros főbb látnivalóival: fő tér, Szent György templom és harangtorony, óváros. A késő délutáni órákban visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora és szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után utazás a Júliai Alpok legvadregényesebb tengerszeméhez, a Bohinji-tóhoz. Szlovénia legnagyobb tavát gleccserek formálták és morénák veszik körül, hosszúsága 4 km. Fakultatív kirándulás felvonóval a tó fölé magasodó (1530 m magas) Vogel-hegyre (a program időjárásfüggő). Ezt követően indulás a Triglav Nemzeti Park területén fekvő csodálatos üdülőhelyre, Bledbe: fakultatív kirándulás pletnával (kb. 20 személyes kishajó) a tó közepén lévő kis szigetre, itt a Szűz Mária zarándoktemplom megtekintése. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 42 900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét)

TÖRZSUTAS+ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY!!!    2017. március 3-ig törzsutasoknak 6 %, új utasoknak 4 % kedvezmény  a részvételi díj árából 40 % előleg befizetése esetén (törzsutas: aki 2015-ben és/vagy 2016-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján részt vett). 2017. március 3. után 4 % törzsutas kedvezmény a részvételi díj árából.

1 ágyas felár: 8.900 Ft/fő

Vacsora felár: 6.400 Ft/fő (2 vacsora)

BBP biztosítás: 1.350 Ft/fő

Belépődíjak: kb. 90 EUR/fő 

Csatlakozási lehetőség: a jelzett útvonalon.

Utazási tanácsok Szlovéniába utazóknak

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!