A Sorrentoi-félsziget gyöngyszemei

Capri-faraglioni

 

 

A program során érintett világörökségi helyszínek: Nápoly, Pompei, Amalfi, Ferrara

 

 

Időpont:       2024.09.03-09. (7 nap/6 éjszaka)
Utazás:          légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:       Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Graz – Padova – Nápoly – Pompei – Sorrento – Capri – Orvieto – Ferrara – Klagenfurt – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés:  3 csillagos szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás:          bővített kontinentális reggeli és fakultatív menüvacsora

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Padovába: itt a Szt. Antal-bazilika megtekintése. Ezt követően továbbindulás a Firenze környéki szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után utazás Nápolyba: zsúfolt óváros, kikötő, Castel Nuovo, Umberto Galéria, Királyi Palota (kívülről), Anjou emlékek. Ezt követően utazás a Sorrentoi-félszigetre: fakultatív vacsora, szállás (4 éj).

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás hajóval Capri szigetére. Ismerkedés a Földközi-tenger gyöngyszemével: a sziget körülhajózása során a smaragd, fehér és zöld barlangok megtekintése (a program időjárásfüggő). Ezt követően bérelt kisbuszokkal indulás Capri városába: séta a kis utcákon, látogatás Augustus kertjében, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a Faraglioni-sziklákra. A délutáni órákban továbbutazás az őslakosok városába, Anacapriba: a híres svéd orvos, Axel Munthe villájának megtekintése, melynek kertjéből szintén csodálatos kilátás nyílik a sziget másik oldalára. Szabadidő keretében limoncello kóstolási lehetőség vagy libegőzés (szép időben) a Monte Solaro hegyre. Visszatérés a kikötőbe és utazás Sorrento városába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív kirándulás Pompeibe, az eltemetett városba. Pompei földünk talán legépebben megmaradt ókori romvárosa, mely a Római Birodalom egyik virágzó városa volt és a Vezúv i. sz. 79-ben bekövetkezett kitörése során pusztult el. Látogatásunk során feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, fürdői, melyek hűen tükrözik a korabeli élet mindennapjait. Ezt követően indulás a Vezúv lábaihoz, az 1000 méter magasan fekvő parkolóig, majd innen gyalog a kráter széléig. A Vezúv a világ egyik legnevezetesebb, ma is működő vulkánja. A késő délutáni órákban visszautazás a szállodába. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás autóbusszal az isteni partszakaszként emlegetett kanyargós útvonalon. A Sorrentói-félszigeten haladva fotószünet Positano városánál, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a mediterrán házakkal és rózsalugasokkal tarkított tájra. Továbbutazás szerpentinekkel tűzdelt utakon a Smaragd barlanghoz, ahova liftek segítségével lehet eljutni. Látogatás a barlangban, amennyiben az időjárás azt lehetővé teszi. Ezt követően indulás Amalfiba. Séta az elbűvölő kisvárosban: a Szent András dóm és múzeumának megtekintése. Amalfi a X. században Itália erős tengeri bástyája volt, a szaracén kalózok féken tartására. A délutáni órákban utazás a gyönyörű fekvésű Ravelloba, látogatás a középkorban épült Rufolo villában. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Orvietoba, séta a sziklatetőre épült, középkori óvárosban, ahova felvonóval és helyi kisbuszokkal juthatunk fel. Az „Itália csodájának” is nevezett dóm megtekintése, mely Olaszország egyik legszebb építménye, belső terében lebilincselő freskóival (Brizzio-kápolna). Ezt követően továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre: fakultatív vacsora és szállás (1 éj).

7. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése (Castello Estense, Dóm) után hazaindulás Mestre-Klagenfurt-Graz útvonalon rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:              214.900    Ft / fő
1 ágyas felár:                  42.000    Ft / fő
Vacsora felár:                39.000    Ft / fő
BBP biztosítás:                3.780     Ft / fő
Belépődíjak:                     kb. 10 €/fő
Fakultatív programok (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Capri: hajójegy + helyi idegenvezető + kisbusz kb. 66 €/fő
sziget körülhajózása + belépődíjak: kb. 34 €/fő (+ libegőzés: kb. 14 €/fő)
– Pompei – Vezúv: közlekedés + helyi idegenvezető + belépők: kb. 55 €/fő
– Sorrento – Amalfi – Positano – Ravello: helyi kisbusz + belépők: kb. 70 €/fő

A Capri és a Pompei-Vezúv fakultatív programokra az igényt jelentkezéskor kérjük megadni!

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a fakultatív programok és a fakultatív vacsora költségét.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Sorrentoi félsziget gyöngyszemei 2024

Jelentkezés az utazásra MÁR CSAK 1 SZABAD HELY! A Sorrentoi-félsziget gyöngyszemei 2024.09.03-09.

 

Ellenőrzés