Napsütötte Toszkána és Cinque Terre

Cinque Terre.JPG

LUCCA – PISA – VOLTERRA – SAN GIMIGNANO – SIENA – CINQUE TERRE – FIRENZE

Toszkána nemcsak Észak-Olaszország egyik közigazgatási régiója. Toszkána neve ma már egyet jelent a reneszánsszal, neves művészek alkotásaival, kőfallal körülvett elbűvölő városokkal, olajfaligetekkel, borral és romantikával. A napsütötte és zöldellő dombok mellett azonban ne feledkezzünk el a Ligur-tenger gyöngyszeméről, az „öt föld vidékéről”, ahol a hegyoldalban megbúvó aprócska és színes házak sora mesebeli látványt nyújt az ide látogatók számára.

A program során érintett világörökségi helyszínek: Pisa, San Gimignano, Siena, Cinque Terre, Ferrara

Időpont:    2024.07.28-08.02. (6 nap/5 éjszaka)
Utazás:       légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:     Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Klagenfurt – Mestre – Udine – Montecatini Terme – Lucca – Pisa – Volterra – San Gimignano – Siena – Chianti – La Spezia – Cinque Terre – Firenze – Montecatini Terme – Ferrara – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés: 5 éjszaka Montecatini Terme-ben
3 csillagos szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás:     bővített kontinentális reggeli és fakultatív menüvacsora

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel Udinébe: a monda szerint a várost Attila alapította, mikor a katonái felgyújtották Aquileiát. Rövid séta a belvárosban, melynek főtere is a velencei építészet stílusjegyeit viseli magán: Palazzo del Lionello, Torre dell’Orologio, szökőkút. Katedrálisának építését 1236-ban kezdték, a Várdombról 360 fokos panoráma nyílik a velencei síkságra és a Júliai Alpok vonulataira. Ezt követően továbbutazás Montecatini Terme-be: fakultatív vacsora és szállás (5 éj)

2. nap: Reggeli után utazás Lucca városába: a Piazza dell’Anfiteatro főtér (szabályos ellipszis alakú tér, mely egy régi amfiteátrum helyén épült), valamint a San Frediano katedrális megtekintése a városfallal körülvett, hangulatos városban. Ezt követően indulás Pisába, ismerkedés a város nevezetességeivel: dóm, keresztelő kápolna, Ferde torony, Csodák tere. A délutáni órákban visszaindulás Montecatini Terme-be. Útközben lehetőség nyílik borkóstolásra és vásárlásra egy autentikus toszkán pincészetben. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Korai reggeli után utazás varázslatos toszkán tájakon Sienába, Európa legnagyszerűbb gótikus városába: katedrális, a főtéren a városháza és tornya, mely lenyűgöző méretével uralja a panorámát. A városnézés után indulás San Gimignanoba, a „tornyok városá”-ba: rövid séta a kiváló állapotban megmaradt középkori építészeti emlékek között. A délutáni órákban továbbutazás Volterrába. Ebben a régi, etruszk múltra visszatekintő városban található a Piazza dei Priori tér, római kori színház, katedrális. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos kirándulás az „öt föld” vidékére, Cinque Terrére: a világörökség részeként nyilvántartott természeti kincs lenyűgöző látványt nyújt az ide érkezőknek. Utazás La Spezia városába, ahol hajóra szállunk, és tengeren közelítjük meg a településeket: Manarolában és Vernazzában rövid sétát teszünk, mindkét város szurdokba épült, főutcáik számos kávézóval, fagylaltozóval, pizzériával csalogatják az éhes és szomjas turistákat. Ezt követően érkezés Monterosso al Mareba, a csodás tengerparti üdülőhelyre: itt rövid szabad program (és az időjárás függvényében fürdési lehetőség). La Speziába vonattal térünk vissza, ahonnan autóbuszunkkal utazunk a szálláshelyre, fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő, melynek részei felcserélődhetnek).

5. nap: Reggeli után utazás Firenzébe. Egész napos városnéző séta, ismerkedés a toszkán fővárossal: Santa Croce templom, a gyönyörű szobrokkal díszített Signoria tér, ahol a Palazzo Vecchio áll, a város jelképévé vált Ponte Vecchio híd, dóm, Keresztelő kápolna (kívülről), Uffizi képtár (megtekintése helyi idegenvezetővel). A „reneszánsz bölcsőjeként” is ismert Firenze történelmi belvárosa 1982 óta a Világörökség része. Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap. Firenzébe a be-és hazajutás vonattal történik.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazaindulás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj:    185.900  Ft / fő
1 ágyas felár:        27.500  Ft / fő
Vacsora felár:      29.500  Ft / fő
BBP biztosítás:      3.240  Ft / fő
Belépődíjak:            kb. 80 € / fő

Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Cinque Terre (helyi közlekedés + helyi idegenvezetés): kb. 40 €/fő (helyszínen fizetendő)
– Uffizi képtár (belépődíj + helyi tárlatvezetés + reg. díj): kb. 45 €/fő (helyszínen fizetendő)
A fakultatív kirándulásokra az igényt jelentkezéskor kérjük megadni!

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi közlekedési költségeket, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségét.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Napsütötte toszkána 2024

 

Jelentkezés: MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHETSÉGES Napsütötte Toszkána és Cinque Terre 2024.07.28-08.02.

 

Ellenőrzés