Csillagtúra Itália közepén – tengerparti pihenéssel

rimini_strand

 CSILLAGTÚRA ITALIA KÖZEPÉN TENGERPARTI PIHENÉSSEL
BOLOGNA-RIMINI-SAN MARINO-URBINO -RAVENNA-FERRARA

A közép-itáliai Adria partján fekvő Rimini városa és környéke Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelye végeláthatatlan, sekély, homokos tengerpartjával. Az üdülés és változatos szórakozási lehetőségek mellett jelentős vonzerő a környéken található sok értékes látnivaló is: San Marino, San Leo, Urbino, Ravenna, melyek megtekintése maradandó élményt nyújt.

A program során érintett világörökségi helyszínek: Ravenna, Ferrara

Időpont:    2024.08.28-09.02.     (6 nap/5 éjszaka)
Utazás:      légkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:    Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Klagenfurt – Mestre – Bologna – Rimini – San Marino – Urbino – Ravenna – Ferrara – Mestre – Klagenfurt – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém
Elhelyezés: 5 éjszaka Riminiben,
3 csillagos tengerközeli szállodában,
2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
Ellátás: félpanzió (bővített kontinentális reggeli és menüvacsora)

 

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 4.30 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a jelzett útvonalon. Városnézés Bolognaban, az „árkádok városá”-ban, melynek egyeteme a legrégibb Európában. Emellett pompás paloták, óriási harangtornyok, a középkori templomépítészet remekművei emlékeztetnek a város egykori gazdagságára. A késő esti órákban érkezés Riminibe, vacsora, szállás (5 éj).

2. nap: Reggeli után pihenés, fürdés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a Rimini közelében lévő Mini Italia-ba, ahol Olaszország nevezetességeinek kicsinyített másait tekinthetjük meg Összesen 270 híres olasz és európai épület miniatűr másolata található 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel. Az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, így a látogatók átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni és csónakokkal hajózni a Canal Grande kicsinyített másán. Ezeken kívül hullámvasút, vízi játékok és egyéb attrakciók várják a látogatókat. Vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után indulás a meredek sziklafal peremére épített, csendes, középkori hangulatú San Leo városkába, ahol a katedrális és fellegvár megtekintése következik. Ezután látogatás a világ egyik legkisebb és legrégebbi romantikus hegyi köztársaságában: San Marinoban, mely máig megőrizte független államiságát. Séta a miniállam fővárosában: Kormányzói palota, Piazza della Liberta, csodálatos várostornyok, paloták. A délutáni órákban visszautazás Riminibe: szabadprogram, vacsora, szállás

4. nap: Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás Ravennába, a mozaikok városába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: hangulatos fő tér, Velencei palota, Dante síremléke, St. Apollinare bazilika, a világhírű bizánci mozaikokkal, majd látogatás a Római Birodalom utolsó uralkodója, Galla Placidia császárnő sírjánál és a San Vitale templomban. Délután szabadprogram, fürdés. Vacsora, szállás: mint előző nap

5. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Urbino városba, mely a Marche régió legfontosabb nevezetessége. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból és a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központjává vált. Városnéző séta keretében először látogatás Raffaello szülőházában, majd Olaszország legszebbnek tartott reneszánsz épületében – a Montefeltro grófi, majd hercegi címet megszerző család tagjai által az 1440-es években felépített – hercegi palotában. Az épület egyben Marche tartomány Nemzeti Képtára is, ahol Raffaello, Tiziano, Pierro della Francesca alkotásai is megtalálhatók a korabeli berendezési tárgyak gyűjteményei mellett. A kora délutáni órákban visszautazás Riminibe, szabadprogram, fürdési lehetőség. Vacsora, szállás: mint előző nap.

6. nap: Reggeli után indulás Ferrarába, mely a mai napig az itáliai kultúra és művészet egyik fellegvára, az Este hercegség egykori székhelye. Az óváros nevezetességeinek megtekintése kívülről (Castello Estense, Dóm), majd hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.
Részvételi díj:        187.900 Ft/fő
1 ágyas felár:            29.400 Ft/fő
BBP biztosítás:          3.240 Ft/fő
Belépődíjak:              kb. 50 €/fő
Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
– Urbino: 5.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 10 €/fő belépő
– Ravenna: 5.900 Ft/fő (irodánkban fizetendő) + kb. 12 €/fő belépő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást félpanzióval, az idegenforgalmi adókat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív programok költségét.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Csillagtúra Italia közepén 2024

 

Jelentkezés az utazásra: Csillagtúra Itália közepén 2024.08.28-09.02.

 

Ellenőrzés