Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane

dunajec2

KRAKKÓ – CZESTOCHOWA – AUSCHWITZ – DUNAJEC – ZAKOPANE

Lengyelország sok értéket tartogat a külföldi látogató számára, többet, mint azt általában gondolják. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta, vagy természeti szépséget, amely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élmény legyen. Krakkó, a Visztula két partján fekvő, korábban lengyel királyi főváros, méltán vívta ki a „világkultúra kincse, a tudomány és a fiatalok városa” elnevezést. Szépségében kimeríthetetlen, megunhatatlan metropolisz.

A program során érintett világörökségi helyszínek: Kalwaria Zebrydowska, Krakkó, Wieliczka, Auschwitz

Időpont:   2024.08.16-20.      (5 nap/4 éjszaka)
Utazás:     l égkondicionált, komfortos autóbusszal
Útvonal:   Veszprém – Budapest – Árvaváralja – Kalwaria Zebrzydowska – Krakkó – Wieliczka – Czestochowa – Auschwitz – Dunajec – Zakopane – Ótátrafüred – Besztercebánya – Zólyom – Budapest – Veszprém
Elhelyezés: 3*-os szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
2 éj Krakkóban, 1 éjszaka a Magas-Tátrában
Ellátás:       büféreggeli és fakultatív menüvacsora

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából, utazás rövid pihenőkkel. Áthaladva az Alacsony-Tátrán, fotószünet az Árva-folyó fölé magasodó várnál, Árvaváralján, mely Európa egyik leglátványosabb, XIII. században épült várkastélya. Ezt követően látogatás Kalwaria Zebrzydowskában, Lengyelország legfontosabb zarándokhelyén, ahol Európa egyik legszebb, jeruzsálemi mintára épült kálváriája található. Fakultatív vacsora és szállás a lengyel királyok egykori koronázó városában: Krakkóban (3 éj).

2. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Czestochowába: a Jasna-Gorai zarándokhely, Pálosrendi kolostoregyüttes (kegytemplom, kincstár, múzeum) megtekintése. A kolostorban található a Fekete Madonna szentkép, mely csodával határos módon vészelte át a középkori tűzvészt. A fakultatív program ára tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A kora délutáni órákban látogatás a wieliczkai sóbányában, mely a világ egyik legrégebbi sóbányájaként ismert. A bányamúzeum legérdekesebb látnivalója a Kinga- kápolna, melynek szinte minden díszítőelemét sóból faragták. A középkorban Lengyelország egyik fő jövedelemforrását bányászták itt, ma inkább idegenforgalmi és egészségügyi célokat szolgál. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a sóbánya megtekintéséhez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

3. nap: Reggeli után fakultatív kirándulás Auschwitzba és látogatás a koncentrációs tábormúzeumban. Az 1947-ben létrehozott múzeum maradandó emléket állít a történelem e szörnyű időszakáról, elrettentő példaként szolgálva az utókor számára. A fakultatív program ára tartalmazza az autóbusz költségét, az idegenvezetést és a belépődíjat. A fakultatív programon való részvételt már jelentkezéskor kérjük megadni, mert a létszám korlátozott! Délután városnézés Krakkóban: Wawel (évszázadokig a lengyel királyok rezidenciája volt), katedrális (a lengyel királyok síremlékeivel), Jagello egyetem, Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom, sárkány szobor. Krakkót sokan Európa egyik legszebb városának tartják, mely történelmi, kulturális és gazdasági adottságaival és számos szórakozási lehetőségével egyike a legnépszerűbb úti céloknak. (Aki a délelőtti fakultatív programon nem vesz részt, délután csatlakozhat a krakkói városnézéshez.) Fakultatív vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után indulás Zakopane felé a Dunajec-áttöréshez, fakultatív tutajozás a Dunajec folyó csodálatos szurdokvölgyében. A délutáni órákban érkezés Zakopanéba, a Lengyel-Tátra fővárosába, mely különleges építészete, hangulata révén méltán ismert és kedvelt üdülőhely. Fakultatív kirándulás fogaskerekűvel a Gubalowka-hegyre (1125 m), ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a városra. Fakultatív vacsora, szállás a Magas-Tátrában (1 éj).

5. nap: Reggeli után Ótátrafüreden fakultatív kirándulási lehetőség siklóval és gyalog egy gyönyörű természeti látványossághoz, a Tarpataki vízeséshez, majd indulás Besztercebányára. Ismerkedés az egyik legszebb felvidéki bányaváros nevezetességeivel: Várnegyed, Óvárosháza, Mátyás király háza, Fő tér, Püspöki székesegyház, várostorony stb. Ezt követően hazautazás a jelzett útvonalon, érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj:    122.900 Ft/fő
1 ágyas felár:        27.900 Ft/fő
Vacsora felár:      24.800 Ft/fő
BBP biztosítás:      2.700 Ft/fő
Belépődíjak: kb. 200 PLN/fő + kb. 15 €/fő
Tutajozás a Dunajecen: kb. 100 PLN/fő
Fakultatív kirándulások (minimum 20 fő jelentkezése esetén, irodánkban fizetendő):
– Czestochowa: 14.900 Ft/fő
– Auschwitz: 12.900 Ft/fő
(A fakultatív programok árai tartalmazzák: közlekedés + idegenvezetés + belépődíjak)

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 4 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a tutajozást, a fakultatív vacsora és a fakultatív programok költségeit.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

Ingyenes fel – és leszállási lehetőség: Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Bakonygyepes – Veszprém – Várpalota – Székesfehérvár – Budapest útvonalon

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Zakopane 2024

 

Jelentkezés az utazásra: Krakkó-Czestochowa-Auschwitz-Dunajec-Zakopane 2024.08.16-20.

 

Ellenőrzés