Dalmácia és Montenegro mesés tájain

montenegro

 MOSTAR – MEDJUGORJE – DUBROVNIK – KOTOR – BUDVA – SPLIT – TROGIR

A program során érintett világörökségi helyszínek: Mostar, Dubrovnik, Kotor, Split, Šibenik, Trogir

Horvátország középső-déli vidékén és Montenegró tájain tett körutazásunk már több, mint 20 éve nagy sikernek örvend utasaink körében. Mindez azonban nem véletlen: mindkét ország gyönyörű tengerpartokkal és hangulatos városokkal büszkélkedhet, ahol a kristálytiszta víz, az őszinte vendégszeretet, a természeti és kulturális látnivalók sokasága, a napfényes strandok feledtetik velünk a mindennapok egyhangúságát.

Időpont:       2024.09.24-30. (7 nap/6 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém – Tapolca – Keszthely – Barcs – Daruvár – Banja Luka – Mostar – Medjugorje –Budva – Sveti Stefan – Kotor – Dubrovnik – Makarska – Omiš – Split – Trogir – Krka – Karlovac – Zágráb – Keszthely – Tapolca – Veszprém

Elhelyezés: 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban
– 1 éjszaka Medjugorjéban B kategóriás panzióban,
– 3 éjszaka Budvában 3*-os tengerközeli üdülőfaluban
– 2 éjszaka Omiš közelében 3*-os szállodában

Ellátás: félpanzió

Program:

1. nap: Indulás 4 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a turisták által kevésbé ismert, de biztonságos boszniai tájakon, a Neretva-folyó vadregényes völgyét követve Mostarba, melynek újjáépített hídja ma a megbékélés szimbóluma. Séta a gyönyörű, törökök alapította városban, a jellegzetes muszlim utcákon. A kora esti órákban érkezés Medjugorjéba: vacsora, szállás (1 éj).

2. nap: Reggeli után a kegytemplom fakultatív megtekintése. és szabadidő Medjugorjéban, majd tovább utazás a tengeren átívelő, 2022. júliusában átadott kábelhídon keresztül, a Peljesac félszigeten át Montenegróba. Érkezés a koraesti órákban, vacsora, szállás Budván, Montenegro leglátogatottabb turista központjában (3 éj).

3. nap: Reggeli után utazás a közeli Sveti Stefanig, a sziklaszigetre települt városkáig, mely egykor csendes halászfalu volt, mostanra azonban a milliomosok zárt, luxus hotelszigetévé vált. Ezt követően városnézés Budva festői szépségű óvárosában, séta sikátoros utcáiban. Szabadprogram és strandolási lehetőség a Budvai Riviérán. Vacsora, szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után egész napos fakultatív hajókirándulás a Kotori öbölbe: Tivat – Herceg Novi – Zanjice – Perast – Szirti Madonna szigete – Kotor érintésével. A program az ősi és szépséges névadó városban, Kotorban fejeződik be. Ismerkedés a város nevezetességeivel, séta az óvárosban, ahol különböző stílusú paloták, házak és templomok csodálatos egyvelege található (XIII. századi Szűz Mária templom, Szt. Trifun katedrális, régi városfalak). Szűk, sikátoros utcácskái, napsütötte terei igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Vacsora, szállás: mint előző nap. (A program időjárásfüggő.)

5. nap: Reggeli után búcsú Montenegrótól és utazás Dubrovnikba, mely a horvát tengerpart legfestőibb, legvonzóbb műemlékegyüttese, az Adria „gyöngyszeme”. Városnézés az Óvárosban: Pile-kapu, Szt. Balázs-templom, Minčeta-erőd, szabadprogram, majd tovább utazás a Makarskai Riviérán rövid pihenőkkel a kalózok egykori hírhedt fellegvárába, Omišba. Vacsora, szállás Omiš környékén (2 éj).

6. nap: Reggeli után egész napos kirándulás. Horvátország második legnagyobb városában, Splitben városnéző séta keretében Diocletianus császár impozáns palotájának megtekintése. Šibenikben ismerkedés az óváros nevezetességeivel (Szt. Jakab székesegyház, városháza, várkapu), majd Trogirban séta és szabadidő a kis szigetre épült olaszos műemlékvárosban (Szt. Lőrinc- székesegyház, városháza, városkapuk, paloták, Riva stb.). Vacsora, szállás: mint előző nap.

7. nap: Reggeli után indulás a Krka-vízeséshez: séta a Krka-folyó vad szépségű, 5 lépcsős, 17 kisebb-nagyobb zuhatagánál. Megfelelő időjárás esetén fürdési lehetőség a vízesés alatt. Hazaindulás a kora délutáni órákban Karlovac – Zágráb útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.
Részvételi díj: 212.900 Ft / fő

1 ágyas felár: 49.000 Ft / fő

BBP biztostás: 3.780 Ft / fő

Belépődíjak: kb. 80 € / fő

Fakultatív hajókirándulás: kb. 35 € / fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 6 éjszakai szállást félpanzióval, az üdülőhelyi díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audioguide készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat, a helyi vezetéseket és a fakultatív hajókirándulás árát.

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.
Ingyenes transzferlehetőség minimum 4 fő jelentkezése esetén: Szombathely-Tapolca és vissza útvonalon.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy kártya típusú személyi igazolvány szükséges! A belépéshez használt úti okmánynak a Boszniából való tervezett kilépéstől számítva 90 napig érvényesnek kell lennie.

nyomtató

 

Nyomtatható verzió: Dalmácia és Montenegro mesés tájain 2024

 

Jelentkezés az utazásra MÁR CSAK VÁRÓLISTÁRA LEHETSÉGES!: Dalmácia és Montenegro mesés tájain 2024.09.24-30.

 

Ellenőrzés