Adventi varázslat Mariazellben

mariazell adventIdőpont:                    2024. november 30. (szombat)

Utazás:                     komfortos autóbusszal

Útvonal:                   Veszprém – Bakonygyepes – Sárvár – Gloggnitz  – Semmering – Mürzzuschlag – Mariazell és vissza

 

P r o g r am:

Indulás Veszprémből 6 órakor az OMV benzinkút parkolójából (Budapesti út). Utazás rövid pihenővel Gloggnitzba: itt kóstolási és vásárlási lehetőség a Lindt csokoládégyár mintaboltjában. Ezt követően varázslatos szépségű útvonalon érkezés a déli órákban a magas hegyekkel övezett, Stájerország ékszerdobozaként is emlegetett kisvárosba: Mariazellbe, mely Közép-Európa egyik legismertebb Mária kegyhelye. Látogatás a – városka jelképeként is ismert – impozáns, háromtornyú bazilikában és annak értékes gyűjteményekkel rendelkező kincstárában, mely több magyar emlékkel is büszkélkedhet. Ezt követően a gyógyforrásáról híres Szentkútkápolna felkeresése következik, majd szabadprogram a bazilika közelében lévő adventi vásárban, mely a régi karácsonyok bensőséges hangulatát idézi. Fakultatív látogatás az Arzberger likőr-manufakturában, ahol 1883 óta, a középkori kolostorok hagyományai szerint 33 gyógynövényből készítik a gyomorkeserűt. A főtéren található a világ legnagyobb felfüggesztett adventi koszorúja, melyen 24 gyertya van (20 kicsi a hétköznapokra és 4 nagy az adventi vasárnapokra). Az adventi időszak ünnepélyes nyitányaként ezen a napon történik a hatalmas adventi koszorú felszentelése és az első adventi „gyertya” meggyújtása.

Hazaindulás kb. 18 órakor a fenti útvonalon és érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 21 000 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást és idegenvezetést, de nem  tartalmazza a belépődíjakat (kb. 10-12 €/fő) és a biztosítást.

Utasbiztosítás:      540  Ft/fő

Jelentkezés az utazásra: Adventi varázslat Mariazellben

 

Ellenőrzés