Advent három fővárosban

advent-pragaban-3-nap-2-ejszakaIdőpont: 2024. november 29 – december 1. (3 nap / 2 éj)

Utazás: légkondícionált, komfortos autóbusszal

Útvonal: Veszprém – Zirc – Győr – Rajka (határ) – Pozsony – Brno – PrágaBécs – Hegyeshalom (határ) – Győr – Zirc – Veszprém

Elhelyezés: 2 éjszaka Prágában, 3*-os szállodában, 2 ágyas zuhanyzó/WC-s szobákban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora)

P r o g r a m :

1.nap: Indulás 6 órakor Veszprémből az OMV benzinkút parkolójából és utazás rövid pihenővel Szlovákia fővárosába, Pozsonyba. Városnézés keretében a történelmi nevezetességek (Szt. Márton dóm, Szlovák Nemzeti Színház, Carlton szálloda, Prímás palota, Fő tér, Mihály kapu, stb.) külső megtekintése. Ezután rövid szabadprogram Pozsony karácsonyi hangulatú, ünnepi díszekbe öltözött belvárosában, majd tovább indulás Prágába. Érkezés Prágába a téli alkonyatba hajló délutáni órákban, amikor már adventi fények ragyogják be az óvárosi Főtér páratlan szépségű épületeit, köztük a régi városházát a világhírű Orlojjal és a Týn-templomot. Egy kis szabadidő az Óvárosban, majd utazás a szállodába. Vacsora, szállás (2 éj).

2.nap: Reggeli után az egész napos prágai városnézés első állomása a Várnegyed. Látogatás a Szent Vitus székesegyházban, a régi királyi palotában, a Szent György bazilikában és az Arany utcácskában. A Várnegyed alatti Kisoldalon séta a gyönyörű műemlék épületek, arisztokrata paloták környezetében, a világhírű Károly-hídon át a Moldva túloldalára, az „Óváros kapuja” felé, ahol a Lőportorony és a Reprezentációs ház (Vigadó) áll. A Na Příkopě utca, Prága egyik legikonikusabb utcája, melynek gyalogos szakasza az Újváros híres központjába, a Vencel térbe torkollik. A közös városnéző program után szabadidő az adventi vásárok valamelyikében. Visszatérés a szállodába az esti órákban és vacsora.

3.nap: Reggeli a szállodában majd utazás Bécsbe. Városnéző séta a csoport idegenvezetőjével az ünnepi díszbe öltözött belvárosban: Mária Terézia tér, Hofburg, Kärtner Strasse, Szent István dóm, Graben, stb. Szabadprogram keretében a Városháza előtti nagy karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt megtekintése, vásárlási lehetőség, majd hazaindulás.

Érkezés Veszprémbe 21-22 óra körül.

Részvételi díj:           98 500   Ft/fő                         1 ágyas felár:    26 000 Ft/fő

BBP biztosítás:           1 620   Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza az utazást, 2 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, de nem tartalmazza az utasbiztosítást és a belépődíjakat.

Várható belépődíjak:                            

– Prága Vár (Szt. Vitus székesegyház, régi királyi palota, Szt. György bazilika, Arany utcácska) 450 CZK

(65 év feletti nyugdíjas és 26 év alatti nappali tagozatos diák: 300 CZK)

 

Jelentkezési határidő: 2024. október 31.

Jelentkezés az utazásra: Advent három fővárosban

 

Ellenőrzés