Körutazás Svájcban, az Alpok szívében

LuzernIdőpont: 2021. július 19–24. (6 nap/5 éjszaka)

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal

Elhelyezés: 3 csillagos panziókban, szállodákban, 2 ágyas zuhanyozó/WC-s szobákban,
1-1 éjszaka Landeck környékén, 2 éjszaka Luzern környékén, 1 éjszaka Genf környékén

Ellátás: büféreggeli és fakultatív vacsora

Útvonal: Veszprém – Devecser – Jánosháza – Sárvár – Szombathely – Graz – Salzkammergut – Salzburg – Innsbruck – Landeck – Arlberg – Vaduz – Via Mala – Melide – Lugano – St. Gotthard – Schaffhausen – Zürich – Luzern – Trümmelbach – Lauterbrunnen – Genf – Bern – St. Gallen – Arlberg – Innsbruck – Liezen – Graz – Szombathely – Sárvár – Jánosháza – Devecser – Veszprém

Idegenvezetés: rádiós audio készülékkel Idegenvezetés audio készülékkel

nyomtatás NYOMTATHATÓ VERZIÓ / PDF

Program:

1. nap: Indulás Veszprémből 5 órakor az OMV benzinkút parkolójából. Utazás rövid pihenőkkel a salzkammerguti tóvidék festői tájain: Bad Ischl – Wolfgangsee érintésével. Rövid séta Kufsteinben. Szállás Tirolban, Landeck környékén (1 éj).

2. nap: Reggeli után indulás Vorarlberg vadregényes tájain át, az Arlberg-hágón keresztül Vaduzba, Liechtenstein hercegség fővárosába, itt rövid séta. Ezt követően továbbutazás Graubünden kanton csodálatos alpesi tájain keresztül a Rajna világhírű szurdokához: a Via Malahoz. Séta a gyors folyású patak által kialakított, lenyűgöző hasadékban. Ezután indulás olasz-Svájcba, séta Luganoban, a mediterrán tó partján épült elegáns üdülőhelyen, majd lehetőség a közeli Melidében a „Swissminiatur” megtekintésére, ahol a híres svájci turistahelyek 1:25 arányú makettjei vannak kiállítva. A késő délutáni órákban visszaindulás a Szent Gotthard-hágón keresztül, vadregényes alpesi tájakon, a Luzern közeli üdülőfaluban lévő szállodába (2 éj).

3. nap: Reggeli után indulás a schaffhauseni Rajna-vízeséshez, mely Európa legbővebb hozamú ilyen természeti látványossága. Ezután rövid séta Schaffhausen városában, majd utazás Zürichbe, Svájc legnagyobb városába, mely az ország pénzügyi és üzleti központja. Séta a belvárosban: a Grossmünster és a Fraumünster megtekintése. Ezután indulás a Vierwaldstätti-tó partján fekvő, sajátos hangulatú gyönyörű városba, Luzernbe: Kápolna híd, reneszánsz városháza, barokk templom. A késő délutáni órákban visszaindulás a szállodába a Vierwaldstätti-tó déli partján. Szállás: mint előző nap.

4. nap: Reggeli után utazás a Berni-Alpokba, a “vízesések völgyébe”, a jégkorszaki gleccserek által kivájt Lauterbrunnen-völgybe, amely a Jungfrau-csoport 4000 m magas hegyei között fekszik. Jó idő esetén fakultatív lehetőség fogaskerekű vasúton egy kilátópontig, a Kleine Scheideggig vonatozni, ahonnan a “Nagy Hármas”, az Eiger- Mönch-Jungfrau lélegzetelállító látványa tárul a látogatók elé. Ezután következik a Trümmelbach gleccservízesés megtekintése, amely Európában egyedülálló geológiai képződmény. Délután utazás francia Svájcba, a Genf közelében lévő szállodába (1 éj).

5. nap: Reggeli után indulás Genfbe: nagy múltú kongresszusi és diplomáciai világváros, többek között az ENSZ székhelye is. Ismerkedés a „protestáns Róma” nevezetességeivel: St. Pierre-katedrális, Diplomatanegyed, Nemzetek Palotája, Reformáció Emlékműve, virágóra, kikötő. Ezt követően indulás Bernbe, Svájc elbűvölő fővárosába, mely Európa egyik legszebb történelmi belvárosával büszkélkedhet: Óváros, Parlament, Óratorony, Városháza. Továbbutazás Kelet-Svájc gazdasági központjába, St Gallenbe. Látogatás a barokk katedrálisban. A kora esti órákban indulás az Arlberg alagúton át Voralberg vadregényes tájain a tiroli szállodába (1 éj).

6. nap: Reggeli után indulás Innsbruckba, Tirol fővárosába. Ismerkedés a város nevezetességeivel: Hofkirche, Hofburg, Aranytető, Mária Terézia utca. Ezt követően hazautazás rövid pihenőkkel Kitzbühel – Liezen – Graz útvonalon. Érkezés Veszprémbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 146.900 Ft/fő (tartalmazza az utazást, 5 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést (rádiós audio készülékkel), de nem tartalmazza a kötelező utasbiztosítást, a belépődíjakat és a fakultatív vacsora költségét.)

TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY!!!
40 % előleg befizetése esetén: 4 %
Törzsutas: aki 2019-ben vagy 2020-ban irodánk saját szervezésű többnapos útján vett részt, valamint akik 2020-ban szerettek volna elutazni. A törzsutassal együtt utazó közvetlen családtagoknak ugyanez a kedvezmény jár ( maximum 3 főnek). A kedvezmény a részvételi díj összegére vonatkozik.

Vacsora felár: 25.500 Ft/fő (5 vacsora)Svájc

1 ágyas felár: 27.500 Ft/fő

BBP biztosítás: 2.700 Ft/fő

Belépődíjak:  kb. 110 CHF/fő + kb. 5 €/fő

Csatlakozási lehetőség: a fenti útvonalon.

unescoSt Gallen kolostora, Bern óvárosa, Jungfrau

Utazás tanácsok Svájcba utazóknak

Nem foglalható.

Kiegészítő tájékoztató

A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „megrendelés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.

Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban e-mailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.

Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.

Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat.

Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.